×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ruim 100.000 bezoekers naar Het Loo

  Tentoonstelling regalia na 6 weken afgesloten

  Ruim 100.000 bezoekers naar Het Loo

  Ongeveer 102.000 mensen hebben de afgelopen 6 weken in Paleis Het Loo de tentoonstellingen Ingehuldigd! en Beeld van Beatrix bezocht. Dat liet een woordvoerster van Paleis Het Loo zondag weten. De tentoonstelling is na zondag afgelopen.


  Bij Ingehuldigd! was onder meer de inhuldigingsmantel van koning Willem-Alexander te zien. Ook waren in de Audiëntiezaal de troonzetels van het nieuwe koningspaar te zien. De kroon, scepter en rijksappel maakten ook deel uit van de tentoonstelling. Als we naar de historie kijken is het goed mogelijk dat de regalia en mantel na vele decennia, na de volgende inhuldiging wellicht, pas weer te zien zullen zijn.
  Bij Beeld van Beatrix hebben 68 kunstenaars hun kunstwerk laten zien ter gelegenheid van de 75e verjaardag van (nu) prinses Beatrix. Een vakjury wees Diederick Kraaijeveld met zijn Sixties Queen aan als winnaar. Die expositie was wegens grote belangstelling 4 weken verlengd.

  17 juni 2013 - 10:16