×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Royals uit Europa feliciteren nieuwe paus

  Belgisch koningspaar reist af naar Vaticaan

  Royals uit Europa feliciteren nieuwe paus

  De Belgische koning Albert en koningin Paola wonen dinsdag de inhuldiging van paus Franciscus bij. Het koningspaar reist hier maandagavond voor naar het Vaticaan, meldt De Standaard.De nieuwe paus, die woensdag werd gekozen, wordt dinsdag tijdens een mis ingehuldigd. Daar komen naar verwachting duizenden pelgrims op af, naast ruim 200 genodigden uit heel de wereld. Het Belgische koningspaar wordt vergezeld door premier Elio Di Rupo en de vicepremiers Pieter De Crem en Didier Reynders. Vanuit het Spaanse koningshuis komt het kroonprinselijk paar, prins Felipe en prinses Letizia.

  Vanuit Luxemburg kwam alvast een gelukswens naar paus ‘François’, zoals hij in de Franstalige landen heet. ‘Samen met de groothertogin wil ik Uwe Heiligheid met heel mijn hart feliciteren met uw verkiezing’, schrijft groothertog Henri. ‘Samen met de mensen van Luxemburg verwelkomen wij de eerste paus van het Amerikaanse continent. Wij wensen u een succesvol en verlicht pontificaat.’ Een deel van de familie was ook bij de laatste audiëntie van de vorige paus. Of zij ook bij de inhuldiging van Franciscus zijn, is niet bekend. Vanuit Oslo stuurde koning Harald V aan ‘Pave Frans’: ‘Uwe Heiligheid, het is met grote vreugde dat ik U feliciteer en mijn beste wensen stuur ter gelegenheid van Uw aantreden tot de Heilige Stoel en de start van Uw pontificaat.’

  14 maart 2013 - 21:19