×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Royals naar uitvaart aartshertog

  Aartshertog had met Bourbon-Parma's veel verwanten

  Dat prins Carlos en prinses Annemarie en prins Jaime zaterdag naar Wenen afreizen voor de uitvaart van aartshertog Otto von Habsburg is niet verwonderlijk. Carlos, het huidige hoofd van het Huis Bourbon-Parma, is via zijn grootvader aan vader's zijde verwant aan de aartshertog. Diens moeder Zita, de laatste keizerin van Oostenrijk en de laatste koningin van Hongarije, was een zus van Xavier, de grootvader van Carlos en Jaime. Keizerin-koningin Zita was bovendien de grootmoeder van aartshertog Lorenz, prins van België. Ook hij zal samen met zijn vrouw prinses Astrid naar de uitvaartplechtigheid gaan in Wenen. Wie het Luxemburgse hof vertegenwoordigd, dat eveneens verwant is via de Bourbon-Parmes, is nog onbekend. Vanuit Zweden gaan koning Carl Gustaf en koningin Silvia, weet royalblog.nl te melden.


  Requiem in München

  De aartshertog overleed op 4 juli op 99-jarige leeftijd. Zijn lichaam werd daarna in zijn woonplaats Pöcking opgebaard in de St. Ulrichkerk. Op 11 juli werd een requiem gehouden op de Odeonsplatz in München. Vandaag, op 12 juli, komt zijn lichaam aan in Mariazell. Daar wordt hij samen met zijn vrouw, die overleed in februari 2010, opgebaard in de Wahllfahrtsbasilika. Op 14 en 15 juli gebeurt dat nogmaals in de Kapuzinerkirche in Wenen. Daags daarna, op zaterdag 16 juli, vindt het requiem in de Dom St. Stephan in Wenen plaats, waarna de rouwstoet door de binnenstad voert om Otto samen met zijn vrouw Regina bij te zetten in de Kapucijnercrypte. Op zondag 17 juli vindt dan nog een requiem in de St. Stephansbasiliek in Budapest plaats. In de Benediktijnerabdij in Oannonhalma, Hongarije, vindt de bijzetting van het hart plaats.

  12 juli 2011 - 12:10