×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ross en Beukenkamp werken aan ‘Beatrix en de premiers’

  Republikeinen maken een Nederlandse versie van 'The Audience'

  Ross en Beukenkamp werken aan ‘Beatrix en de premiers’

  Acteurs brengen binnenkort koningin Beatrix en alle premiers uit haar carrière op de planken. Zij lezen dan tijdens de theatervoorstelling ‘Beatrix en de premiers’ teksten op van Tomas Ross en Ger Beukenkamp, die schetsen hoe de koningin alle heren ontmoet. Dit zei Yoeri Albrecht, directeur van debatcentrum De Balie in Amsterdam, dinsdag.

  De voorstelling zal op 23 en 27 april worden opgevoerd in De Balie. Het toneelstuk is volgens Albrecht gebaseerd op The Audience van theaterschrijver Peter Morgan, dat nu in Londen te zien is. Hierin speelt actrice Helen Mirren de Britse koningin. In de Nederlandse versie spreekt koningin Beatrix onder meer met Dries van Agt en Wim Kok. Ook Pim Fortuyn komt langs. ,,Hij heeft door zijn dood nooit als minister-president met de koningin kunnen praten, maar we vonden hem zo’n belangrijke politicus dat we dit toch maar hebben uitgedacht”, vertelde de directeur. Wie in het Nederlandse stuk gaan spelen, is nog niet bekend.

  9 april 2013 - 19:56