×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Röntgenfoto’s koningin niet op veiling

  Britse hof besluit dat foto's niet mogen worden geveild

  Een set röntgenfoto's uit het midden van de jaren '40 is op verzoek van het koninklijk huis teruggetrokken van een veiling. De foto's laten de tanden zien van de Britse koningin Elizabeth en die van haar moeder en vader, koning George VI. De foto's werden gevonden in een huis in Surrey dat van een tandartsassistente is geweest. Tussen honderden dozen zijn de koninklijke röntgenfoto's gevonden. Experts hebben aan de hand van de foto's van koning George VI kunnen herleiden dat de tanden van de koning niet hebben geleid tot het spraakprobleem van de koning, momenteel onderwerp in de film The King's Speech. De koning kampte zijn hele leven met stotterproblemen. Uitgesloten kan worden dat een misvorming van zijn gebit daartoe heeft geleid. De nieuwe eigenaar van het huis, en daarmee ook van de foto's, was van plan de foto's op een veiling te verkopen. Het Britse hof heeft het veilinghuis verzocht de foto's niet te verkopen. Daaraan is gehoord gegeven.


  Een set röntgenfoto’s uit het midden van de jaren ’40 is op verzoek van het koninklijk huis teruggetrokken van een veiling. De foto’s laten de tanden zien van de Britse koningin Elizabeth en die van haar moeder en vader, koning George VI. De foto’s werden gevonden in een huis in Surrey dat van een tandartsassistente is geweest. Tussen honderden dozen zijn de koninklijke röntgenfoto’s gevonden. Experts hebben aan de hand van de foto’s van koning George VI kunnen herleiden dat de tanden van de koning niet hebben geleid tot het spraakprobleem van de koning, momenteel onderwerp in de film The King’s Speech. De koning kampte zijn hele leven met stotterproblemen. Uitgesloten kan worden dat een misvorming van zijn gebit daartoe heeft geleid.
  De nieuwe eigenaar van het huis, en daarmee ook van de foto’s, was van plan de foto’s op een veiling te verkopen. Het Britse hof heeft het veilinghuis verzocht de foto’s niet te verkopen. Daaraan is gehoord gegeven.

  2 april 2011 - 22:30