Röntgenfoto’s koningin niet op veiling

Een set röntgenfoto's uit het midden van de jaren '40 is op verzoek van het koninklijk huis teruggetrokken van een veiling. De foto's laten de tanden zien van de Britse koningin Elizabeth en die van haar moeder en vader, koning George VI. De foto's werden gevonden in een huis in Surrey dat van een tandartsassistente is geweest. Tussen honderden dozen zijn de koninklijke röntgenfoto's gevonden. Experts hebben aan de hand van de foto's van koning George VI kunnen herleiden dat de tanden van de koning niet hebben geleid tot het spraakprobleem van de koning, momenteel onderwerp in de film The King's Speech. De koning kampte zijn hele leven met stotterproblemen. Uitgesloten kan worden dat een misvorming van zijn gebit daartoe heeft geleid. De nieuwe eigenaar van het huis, en daarmee ook van de foto's, was van plan de foto's op een veiling te verkopen. Het Britse hof heeft het veilinghuis verzocht de foto's niet te verkopen. Daaraan is gehoord gegeven.

Een set röntgenfoto’s uit het midden van de jaren ’40 is op verzoek van het koninklijk huis teruggetrokken van een veiling. De foto’s laten de tanden zien van de Britse koningin Elizabeth en die van haar moeder en vader, koning George VI. De foto’s werden gevonden in een huis in Surrey dat van een tandartsassistente is geweest. Tussen honderden dozen zijn de koninklijke röntgenfoto’s gevonden. Experts hebben aan de hand van de foto’s van koning George VI kunnen herleiden dat de tanden van de koning niet hebben geleid tot het spraakprobleem van de koning, momenteel onderwerp in de film The King’s Speech. De koning kampte zijn hele leven met stotterproblemen. Uitgesloten kan worden dat een misvorming van zijn gebit daartoe heeft geleid.
De nieuwe eigenaar van het huis, en daarmee ook van de foto’s, was van plan de foto’s op een veiling te verkopen. Het Britse hof heeft het veilinghuis verzocht de foto’s niet te verkopen. Daaraan is gehoord gegeven.