×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Regina von Habsburg overleden

  Aartshertogin Regina von Habsburg is op 85-jarige leeftijd overleden. Zij was de vrouw van Otto von Habsburg, zoon van de laatste keizer van het Oostenrijk. Dit heeft de familie in een verklaring laten weten. Hare Keizerlijke en Koninklijke Hoogheid Aartshertogin Regina von Habsburg overleed thuis in de Duitse plaats Poecking. Ze had al langere tijd hartproblemen.

  Regina werd in 1925 geboren als prinses Van Saksen-Meiningen in Wuerzburg. Voordat ze in 1951 trouwde met Otto von Habsburg werkte ze in de zorg. De inmiddels 97-jarige Otto von Habsburg was tot 1918 kroonprins van Oostenrijk-Hongarije. Hij is de oudste zoon van de laatste Oostenrijkse keizer Karel I en Zita van Bourbon-Parma en was als zodanig van 1916 tot 1918 troonopvolger. Mocht het keizerrijk Oostenrijk nog bestaan, dan waren Otto en Regina von Habsburg keizer en keizerin van Oostenrijk geweest.

  Het echtpaar heeft zeven kinderen; vijf dochters en twee zonen. De oudste zoon, Karl von Habsburg, verklaarde na de dood van zijn moeder: ’Mijn moeder was een voorbeeld voor ons allen, met haar verliezen we een grote persoonlijkheid, die ons te allen tijde een positieve levensinstelling heeft meegegeven.’

  3 februari 2010 - 15:35