Regina von Habsburg overleden

Aartshertogin Regina von Habsburg is op 85-jarige leeftijd overleden. Zij was de vrouw van Otto von Habsburg, zoon van de laatste keizer van het Oostenrijk. Dit heeft de familie in een verklaring laten weten. Hare Keizerlijke en Koninklijke Hoogheid Aartshertogin Regina von Habsburg overleed thuis in de Duitse plaats Poecking. Ze had al langere tijd hartproblemen.

Regina werd in 1925 geboren als prinses Van Saksen-Meiningen in Wuerzburg. Voordat ze in 1951 trouwde met Otto von Habsburg werkte ze in de zorg. De inmiddels 97-jarige Otto von Habsburg was tot 1918 kroonprins van Oostenrijk-Hongarije. Hij is de oudste zoon van de laatste Oostenrijkse keizer Karel I en Zita van Bourbon-Parma en was als zodanig van 1916 tot 1918 troonopvolger. Mocht het keizerrijk Oostenrijk nog bestaan, dan waren Otto en Regina von Habsburg keizer en keizerin van Oostenrijk geweest.

Het echtpaar heeft zeven kinderen; vijf dochters en twee zonen. De oudste zoon, Karl von Habsburg, verklaarde na de dood van zijn moeder: ’Mijn moeder was een voorbeeld voor ons allen, met haar verliezen we een grote persoonlijkheid, die ons te allen tijde een positieve levensinstelling heeft meegegeven.’