×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Regen geen spelbreker bij bezoek Goes

  Etenswaren mee voor thuis

  Regen geen spelbreker bij bezoek Goes

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vrijdagmorgen op de Grote Markt van Goes voor het eerst regen gehad bij een provinciebezoek. Het slechte weer op de eerste dag van de zomer deerde het publiek weinig. ’Ik heb de dag van mijn leven’, aldus een Zeeuwse die net een hand had gekregen van Willem-Alexander.
  Op de Markt kon het koningspaar Zeeuwse klederdrachten bewonderen die hen werden getoond door Ons Boeren Goed. Dat is een in 1990 opgerichte vereniging die de instandhouding van Zeeuws cultureel erfgoed tot doel heeft. Daarnaast stonden vier jonge dames die een moderne variant daarop showden, met kettingen van mosselen en garnalen. Máxima moest die even aanraken.
  Na Middelburg eerder op de ochtend zette ook Goes in op een traditioneel programma. Zo waren er verschillende presentaties van hofleveranciers en marktkraampjes met streekproducten, net zoals dat in 2005 het geval was toen koningin Beatrix tijdens haar jubileumtoernee de stad aandeed. En net als zijn moeder toen kreeg Willem-Alexander ook etenswaren mee om thuis te proeven.
  Het bezoek aan Goes duurde een half uur. De volgende stopplaats is Zierikzee op Schouwen-Duiveland.

  21 juni 2013 - 13:46