Placeholder

Regen geen spelbreker bij bezoek Goes

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vrijdagmorgen op de Grote Markt van Goes voor het eerst regen gehad bij een provinciebezoek. Het slechte weer op de eerste dag van de zomer deerde het publiek weinig. ’Ik heb de dag van mijn leven’, aldus een Zeeuwse die net een hand had gekregen van Willem-Alexander.
Op de Markt kon het koningspaar Zeeuwse klederdrachten bewonderen die hen werden getoond door Ons Boeren Goed. Dat is een in 1990 opgerichte vereniging die de instandhouding van Zeeuws cultureel erfgoed tot doel heeft. Daarnaast stonden vier jonge dames die een moderne variant daarop showden, met kettingen van mosselen en garnalen. Máxima moest die even aanraken.
Na Middelburg eerder op de ochtend zette ook Goes in op een traditioneel programma. Zo waren er verschillende presentaties van hofleveranciers en marktkraampjes met streekproducten, net zoals dat in 2005 het geval was toen koningin Beatrix tijdens haar jubileumtoernee de stad aandeed. En net als zijn moeder toen kreeg Willem-Alexander ook etenswaren mee om thuis te proeven.
Het bezoek aan Goes duurde een half uur. De volgende stopplaats is Zierikzee op Schouwen-Duiveland.