×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Radio en TV pakken groot uit rond Troonswisseling

  Radio en TV pakken groot uit rond Troonswisseling

  Radio en televisie pakken op de dagen voor de troonswisseling al flink uit met de Oranjeprogrammering. Kijkers kunnen op maandag 29 april, aan de vooravond van de troonsafstand, zappen tussen de eenmalige amusementsshow Ik hou van Beatrix op RTL4 en het avondvullende journalistieke NOS-programma Afscheid koningin Beatrix op Nederland 1. Aansluitend op de door Linda de Mol gepresenteerde Beatrix-show brengt RTL4 vanaf 22.30 uur nog RTL Boulevard bedankt Beatrix, een uur durende special die geheel gewijd zal zijn aan de vorstin.

  De NOS-uitzending die avond komt vanuit de tijdelijke NOS-studio op de Dam in Amsterdam. Presentatoren Astrid Kersseboom en Rob Trip blikken daar met diverse gasten terug op de regeerperiode van de koningin. Dit doen ze aan de hand van memorabele archiefbeelden. Gedurende de avond schakelt de NOS naar het Rijksmuseum, waar op dat moment het afscheidsdiner van de koningin bezig is. Ook wordt er geschakeld naar andere plekken in stad en land, waar de voorbereidingen voor de grote dag in volle gang zijn.

  Op Radio 1 brengen de publieke omroepen op ‘koninginne-avond’ gezamenlijk een radioprogramma vanuit de sociëteit De Industrieele Groote Club aan de Dam.

  Andere tijden van de NTR en de VPRO blikt in een extra lange uitzending op zondag 21 april terug op de roerige inhuldiging van Beatrix in 1980. Het geschiedenisprogramma maakte een reconstructie van de dag die Amsterdam veranderde in een slagveld. Op zondag 28 april laat Andere tijden ooggetuigen aan het woord over de troonswisseling in 1948. Dit afscheid van Wilhelmina en het welkom van koningin Juliana gaat volgens de NTR gepaard met ,,ontroerende kleurenbeelden van het grootste feest sinds de bevrijding”.

  1 april 2013 - 14:00