×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Queen Elizabeth positief over ‘The King’s Speech’

  Britse koningin ontroerd door film over vader

  Naar verluidt heeft de Britse koningin Elizabeth de film The King's Speech op Sandringham Estate bekeken, nog voor de film in de Nederlandse bioscopen draait. Ze heeft van de producent een dvd toegestuurd gekregen van de film die over haar stotterende vader gaat. Ze zou de film zowel 'vermakelijk'  als 'ontroerend' hebben gevonden. Volgens een bron van de Britse krant The Sun houdt de 84-jarige vorstin wel van een goede film. Het portret van haar eigen gezin in de jaren '30 is daar een voorbeeld van. 'Ze vond het ontroerend en vermakelijk. Ze was zichtbaar geamuseerd bij de lichtere momenten.'


  Naar verluidt heeft de Britse koningin Elizabeth de film The King’s Speech op Sandringham Estate bekeken, nog voor de film in de Nederlandse bioscopen draait. Ze heeft van de producent een dvd toegestuurd gekregen van de film die over haar stotterende vader gaat. Ze zou de film zowel ‘vermakelijk’  als ‘ontroerend’ hebben gevonden. Volgens een bron van de Britse krant The Sun houdt de 84-jarige vorstin wel van een goede film. Het portret van haar eigen gezin in de jaren ’30 is daar een voorbeeld van. ‘Ze vond het ontroerend en vermakelijk. Ze was zichtbaar geamuseerd bij de lichtere momenten.’

  Ook de film The Queen, die de huidige vorstin zelf portretteert, viel blijkbaar in de smaak. Haar alterego in de film, Helen Mirren, werd eerder al op het paleis ontboden voor een lunch. De actrice werd daarvoor dan ook al bekroond met een oscar voor beste actrice. Of The King’s Speech hoofdrolspeler Colin Firth, de acteur die Elizabeth’s vader speelt, hetzelfde lot begaat, is niet bekend. Wel wordt ook hij veelvuldig geprezen en er wordt verwacht dat de film meerdere oscars in de wacht zal slepen. De film is genomineerd voor 12 oscars en 14 BAFTA’s. 

  The King’s Speech draait vanaf 17 februari in de Nederlandse bioscopen.

  4 februari 2011 - 11:40