×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Publiek neemt gepaste stilte bij Friso’s graf

  Foto's en gefluister op begraafplaats van Stulpkerk

  Publiek neemt gepaste stilte bij Friso’s graf

  Bijna vijftig bloemstukken en kransen sieren het graf van prins Friso. Het kerkhof bij de Stulpkerk in Lage Vuursche, waar de middelste zoon van prinses Beatrix vrijdag werd begraven, is zaterdagochtend opengegaan voor het publiek. Dat neemt een gepaste stilte in acht bij het graf.


  Er worden foto’s gemaakt, er wordt wat gefluisterd, alles onder toeziend oog van medewerkers van de uitvaartondernemer. Dan lopen de meeste mensen door naar de kerk, die ook open is, om vervolgens naar een van de nabijgelegen terrassen te gaan.

  Het toeristische bosdorp rekent dit weekeinde op een flinke toeloop van mensen die met eigen ogen willen zien waar de prins is begraven. Daarom heeft de gemeente Baarn, waar Lage Vuursche onder valt, verkeersregelaars ingehuurd om alles in goede banen te leiden, want er loopt maar één weg door het dorp. Ook motoragenten houden een oogje in het zeil.

  17 augustus 2013 - 12:49