Promotie voor prins Harry

Prins Harry is gepromoveerd tot kapitein in het Britse leger, zo maakt Clarence House gisteren bekend. De 26-jarige prins heeft zijn opleiding tot Apache-piloot succesvol afgerond en mag nu zelfstandig vliegen in de gevechtshelikopter. Captain Harry Wales, zoals de prins in het leger heet, krijgt hierna nog een opleiding in het gebruik van de wapens van de Apache.In 2007 en 2008 diende de prins al tien weken in Afghanistan, maar werd toen teruggehaald omdat zijn aanwezigheid was uitgelekt in de pers en er daardoor een veiligheidsrisico werd gevormd. Ook zijn oom, prins Andrew, Hertog van York, was helikopterpiloot. Hij diende tijdens de Falklandoorlog in 1982.

Prins Harry is gepromoveerd tot kapitein in het Britse leger, zo maakt Clarence House gisteren bekend. De 26-jarige prins heeft zijn opleiding tot Apache-piloot succesvol afgerond en mag nu zelfstandig vliegen in de gevechtshelikopter. Captain Harry Wales, zoals de prins in het leger heet, krijgt hierna nog een opleiding in het gebruik van de wapens van de Apache.
In 2007 en 2008 diende de prins al tien weken in Afghanistan, maar werd toen teruggehaald omdat zijn aanwezigheid was uitgelekt in de pers en er daardoor een veiligheidsrisico werd gevormd. Ook zijn oom, prins Andrew, Hertog van York, was helikopterpiloot. Hij diende tijdens de Falklandoorlog in 1982.