×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Programma 30 april deels bekend

  Rijtoer of rondvaart nog niet door RVD in programma genoemd

  Programma 30 april deels bekend

  Over de details van de dag kan de Rijksvoorlichtingsdienst nog weinig bekendmaken, wel gaven zij dinsdag een globale weergave van het programma van de dag van de troonswisseling. Koningin Beatrix tekent op 30 april om tien uur ’s ochtends de Akte van Abdicatie in de Mozeszaal van het Koninklijk Paleis Amsterdam. Daarbij zijn de voorzitters van de beide Kamers aanwezig, de Rijksministerraad en leden van de Koninklijke Familie. Chris Breedveld, directeur van het Kabinet der Koningin, leest de Akte voor. Na dit moment is hij feitelijk directeur van het Kabinet van de Koning, omdat vanaf het moment van ondertekening Willem-Alexander koning is geworden. Om half elf verschijnt het nieuwe koningspaar samen met prinses Beatrix op het balkon. Zowel de koning als de prinses zullen daar een toespraak houden. Daarna verschijnen Amalia, de Prinses van Oranje, Alexia en Ariane op het balkon. ’s Middags vertrekt de koning met zijn gevolg naar de Nieuwe Kerk, waar de beëdiging en inhuldiging om 14.00 plaatsvindt. Koning Willem-Alexander houdt daar een toespraak en legt de eed af. Net als bij de inhuldigingen van Juliana en Beatrix zal ook de voorzitter van de Verenigde Vergadering der Staten-Generaal (Fred de Graaf, voorzitter Eerste Kamer) een toespraak houden. Daarna is het de beurt aan het parlement om in actie te komen. De Kamerleden leggen de eed of gelofte af tegenover de nieuwe koning, en vertegenwoordigers van de Staten van de drie andere landen in het Koninkrijk – Aruba, Curaçao en Sint Maarten – doen dat eveneens. Na de plechtigheid die volgens de planning anderhalf uur duurt, volgt in het paleis een receptie voor genodigden, onder wie de leden van het parlement. De avond is vooralsnog vrij voor andere festiviteiten, die nog moeten worden bepaald.

  12 februari 2013 - 13:48