×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinsje en prinsesje geboren in Denemarken

  Mary is bevallen van tweeling

  In het Rigshospitalet in Kopenhagen is prinses Mary bevallen van een zoontje en een dochtertje. 'Het is een wonder,' roept de Deense kroonprins, 'maal twee!' De trotse vader vertelt op de persconferentie dat het net zo spannend was als de eerste keer. 'Ik was erbij, bij elke seconde. Het zijn de mooiste momenten van je leven.' Volgens het Zweedse blad Ekstra Bladet is het paar om 07.00 uur zaterdagochtend bij het ziekenhuis gearriveerd. Om 10.30 uur gebeurde het eerste 'wonder' en werd het prinsje geboren. Hij meet 47 centimeters en weegt 2674 gram. 26 Minuten later, om 10.56 uur, werd het prinsesje geboren. Zij weeg 2554 gram is 46 centimeter lang. 'Moeder en kinderen maken het goed,' meldt het Deense hof.


  Het is in Denemarken gebruikelijk dat de namen van het nieuwe prinsje en prinsesje pas bij de doop, enkele maanden na de geboorte, wordt bekendgemaakt. Het is daarom nog even wachten op de namen. Met name in Australië – Mary is een geboren Tasmaanse – houdt de naamgeving de gemoederen bezig. Zij zijn ervan overtuigd dat deze kinderen een naam krijgen die naar Mary’s achtergrond zullen verwijzen.

  8 januari 2011 - 13:52