×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinsesjes oefenen voor de inhuldiging

  Beatrix geeft diner in Rijksmuseum

  Prinsesjes oefenen voor de inhuldiging

  Willem-Alexander en Máxima zijn maandagochtend met hun drie dochters in Amsterdam. Zij gaan oefenen voor de inhuldiging die dinsdag gaat plaatsvinden.

  Koningin Beatrix geeft maandagavond in de Eregalerij van het Rijksmuseum een afscheidsdiner. Uitgenodigd zijn de buitenlandse gasten die een dag later de inhuldiging bijwonen van koning Willem-Alexander. Voor die plechtigheid in De Nieuwe Kerk komt een bijzonder groot aantal troonopvolgers naar Amsterdam.

  Onder de overige gasten zijn prins Albert II van Monaco, gouverneur-generaal David Johnston van Canada en vicepresident Amado Boudou van Argentinië. Het Rijksmuseum is vanwege het diner maandag de hele dag gesloten voor bezoekers. Op televisie wordt ’s avonds de vorige week opgenomen afscheidstoespraak van koningin Beatrix uitgezonden. Daarin blikt ze terug op haar 33 regeringsjaren die dinsdag worden afgesloten met de ondertekening van de Akte van Abdicatie in het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam.

  29 april 2013 - 12:14