×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinsesjes moeten alle kanten op kijken

  Media-invasie in wintersportoord Lech

  Prinsesjes moeten alle kanten op kijken

  ‘Komen jullie ook naar Lech?’ Prinses Amalia wist vrijdag op het station van Amsterdam voor de treinreis naar het vaste vakantieadres van de familie al wat haar maandag te wachten stond. Een ontmoeting met 75 vreemde mannen en vrouwen die allemaal willen dat ze op één en hetzelfde moment in hun richting kijkt. ‘Ik heb geen acht ogen’, zei Amalia vrijdag gevat toen al het geroep om een bepaalde kant op te kijken haar teveel werd. En toen was de groep nog beperkt.

  Lech heeft inmiddels een media-invasie achter de rug. Zondag waren er rond Gasthof Post en langs het riviertje in het hart van het dorp steeds cameraploegen en fotografen te zien. Het was dan ook de jaardag van het ski-ongeval van prins Friso en daarover moest worden bericht. Ook bij de kerk was het ’s middags druk omdat daar speciaal voor de tweede zoon van koningin Beatrix werd gebeden. De Oranjes waren er zelf niet bij. Die dachten op hun eigen wijze aan Friso, terwijl er overdag gewoon werd geskied.

  Het fotomoment is maandagmorgen zo gepland dat het skiprogramma er niet serieus door wordt gehinderd. De prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane hoeven ook niet alleen maar te poseren en hun nekken alle kanten op te draaien. Ze kunnen ook hun skikunsten vertonen, waardoor ze zich ook niets aan hoeven te trekken van de meute die naar hen staat te kijken.

  18 februari 2013 - 09:14