Prinsesjes met ouders op stap

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima namen hun drie dochters vanmiddag mee naar Amsterdam. Ze bezochten de Heineken Music Hall, waar ruim 3000 kinderen samen kwamen om muziek te maken. Gezamenlijk werd een speciaal gecomponeerd muziekstuk ten gehore gebracht, als afsluiting van het eerste jaar ‘Kinderen Maken Muziek’ (

). Het is een project dat prinses Máxima vorig jaar op haar veertigste verjaardag initieerde, waarmee een lang gekoesterde wens in vervulling ging.

is een onderdeel van het Oranje Fonds.

De middag begon met enkele optredens, Stichting Weims uit Hengelo trapte het spits af. Twee kleine werkjes werden door 60 kinderen – op 30 xylofoons – ten gehore gebracht. 160 kinderen van de Peel en Maasband XXL uit Panningen lieten de HMH op de grondvesten trillen met hun percussieklanken. Eerder deden ze dat al in Paleis Noordeinde, waar ze tijdens de uitreiking van de Appeltjes van Oranje waren uitgenodigd om een voorproefje te geven. The Big-Band project uit Udenhout liet met 190 kinderen een variatie horen op Imagine. Daarna ging het concert – met Pepijn Gunneweg als presentator – in de grote zaal van start, dat een klein half uur duurde. Het werd afgewisseld door een verhaal over een prinses, dat door cabaretiere Sara Kroos werd verteld.