×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinsesjes met ouders op stap

  Kroonprinselijk gezin bij concert in HMH

  Prins Willem-Alexander en prinses Máxima namen hun drie dochters vanmiddag mee naar Amsterdam. Ze bezochten de Heineken Music Hall, waar ruim 3000 kinderen samen kwamen om muziek te maken. Gezamenlijk werd een speciaal gecomponeerd muziekstuk ten gehore gebracht, als afsluiting van het eerste jaar ‘Kinderen Maken Muziek’ (

  ). Het is een project dat prinses Máxima vorig jaar op haar veertigste verjaardag initieerde, waarmee een lang gekoesterde wens in vervulling ging.

  is een onderdeel van het Oranje Fonds.

  De middag begon met enkele optredens, Stichting Weims uit Hengelo trapte het spits af. Twee kleine werkjes werden door 60 kinderen – op 30 xylofoons – ten gehore gebracht. 160 kinderen van de Peel en Maasband XXL uit Panningen lieten de HMH op de grondvesten trillen met hun percussieklanken. Eerder deden ze dat al in Paleis Noordeinde, waar ze tijdens de uitreiking van de Appeltjes van Oranje waren uitgenodigd om een voorproefje te geven. The Big-Band project uit Udenhout liet met 190 kinderen een variatie horen op Imagine. Daarna ging het concert – met Pepijn Gunneweg als presentator – in de grote zaal van start, dat een klein half uur duurde. Het werd afgewisseld door een verhaal over een prinses, dat door cabaretiere Sara Kroos werd verteld.

  6 juni 2012 - 16:00