×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Máxima viert 39e verjaardag in Shanghai

  Bezoek aan World Expo 2010

  Prins Willem-Alexander en prinses Máxima bezoeken van maandag 17 tot en met woensdag 19 mei Shanghai in het kader van de Nederlandse Dag van de World Expo 2010 Shanghai. De internationale tentoonstelling heeft als thema ‘Better city, Better life’. Ruim 192 landen en internationale organisaties tonen hun ideeën voor leefbare steden in de 21e eeuw.


  Op de dag van aankomst en tevens de verjaardag van prinses Máxima, 17 mei, bezoekt het paar het Dutch Culture Centre (DCC) in het Jing’An district in het centrum van Shanghai. Dit tijdelijke centrum voor Nederlandse en Chinese cultuur is officieel onderdeel van de World Expo en moet gaan bijdragen aan een duurzame samenwerking tussen Nederlandse en Chinese cultuurprofessionals in de toekomst. In het DCC worden van 6 maart tot 6 september zeven grote tentoonstellingen georganiseerd op het gebied van beeldende kunst, fotografie, mode, vormgeving, architectuur en stedelijke planologie. Het programma is samengesteld door the Netherlands China Arts Foundation (NCAF) in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

  De prins en prinses worden vervolgens op dinsdag 18 mei officieel ontvangen door de Chinese overheid. Vergezeld door de minister van Economische Zaken, Maria van der Hoeven, bezoeken zij het paviljoen van China en Shanghai. Aansluitend bezoekt het gezelschap het Nederlandse paviljoen ‘Happy Street’. Deze straat met huisjes is gebouwd in de vorm van een acht, het Chinese geluksgetal. Elk huisje toont hoe innovatief en duurzaam Nederland omgaat met ruimte, energie en water. Thema’s zijn onder meer waterzuivering, computertechnologie en zonne-energie. Daarnaast is elk huisje in een andere architectonische stijl gebouwd en vormen samen de Nederlandse architectuurtraditie.

  Na het Nederlandse paviljoen, wordt het Rotterdamse paviljoen bezocht. In het paviljoen ‘Rotterdam Water City’ staan centraal: water, klimaat, waterbescherming en vernieuwende oplossingen op dit terrein. Bezoekers kunnen onder andere een levensechte dijk bekijken en een waterplein dat grote hoeveelheden regenwater kan verwerken. ’s Avonds wonen Willem-Alexander en Máxima een dansvoorstelling bij van het Nederlands Dans Theater II. 

  Op woensdag 19 mei maakt het Paar een rit in de Maglev, een magneettrein die passagiers met snelheden van 400 km per uur van de luchthaven naar het centrum van Shanghai vervoert. Het bezoek wordt afgesloten met een programma in de ‘green building’ van DSM Shanghai. De Prins en Prinses krijgen in een laboratorium een demonstratie over voedselinnovatie en een presentatie over verantwoord gebruik van energie en water in DSM-vestigingen in China.

  17 mei 2010 - 09:57