×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Máxima in Liberia

  Prinses Máxima is deze week in Liberia voor haar VN-adviesfunctie op het gebied van bevordering van financiële diensten voor lage inkomensgroepen en het midden- en kleinbedrijf (MKB). Ze spreekt met de president van Liberia mevrouw Johnson Sirleaf, diverse ministers, de plv. gouverneur van de Centrale Bank, vertegenwoordigers van microfinancieringsorganisaties en de financiële sector onder meer over hoe mensen en bedrijven beter en breder gebruik kunnen maken van financiële diensten in het Afrikaanse Liberia.


  De prinses spreekt tijdens een interactieve sessie op de Cuttington University in Monrovia, met mensen die werkzaam zijn in de microfinancieringssector. Ook zal Máxima gesprekken hebben met kleine ondernemers o.a. op een markt, die met een lening een bedrijf zijn begonnen. De Prinses heeft tot slot een bijeenkomst met medewerkers en betrokken organisaties van de VN-missie in Liberia.

  Prinses Máxima is in september 2009 benoemd als speciale pleitbezorger van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-Moon. Prinses Máxima adviseert in deze functie Ban Ki-Moon over toegang tot financiële diensten en zet zich tevens wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van met name de lage inkomensgroepen en de MKB-sector. In veel landen is het voor veel mensen niet gewoon om een bank- of spaarrekening te kunnen openen of bijvoorbeeld verzekeringen of leningen af te sluiten. Prinses Máxima is erevoorzitter van de werkgroep ‘G20 SME Finance Data Working Group’ welke als doel heeft het verzamelen van structurele gegevens over toegang tot en gebruik van financiële diensten voor het MKB om deze per land vergelijkbaar te maken.

  Bron: RVD

  29 juni 2010 - 21:45