×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Máxima geeft startsein Girlsday

  Speciale dag om meisjes met bètawetenschap kennis te laten maken

  Prinses Máxima geeft startsein Girlsday

  Prinses Máxima gaat meisjes aanmoedigen een technische opleiding te kiezen. Op 25 april geeft zij bij TNO in Den Haag het startsein voor de landelijke Girlsday, zo maakte de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdag bekend. Op Girlsday laten technische bedrijven, onderzoeks- en onderwijsinstellingen meisjes van 10 tot 15 jaar kennis maken met bètawetenschap, techniek en ict. De speciale dag wordt in Nederland voor de vierde keer gehouden. De aanleiding is dat relatief weinig meisjes kiezen voor een technische opleiding.

  Bij onderzoeksinstituut TNO krijgen meisjes uit groep 8 van de Duinoordschool en uit de tweede klas van het Hofstad Lyceum Girlsday-activiteiten aangeboden. Zo maken ze kennis met technische vrouwelijke professionals. Voor dit jaar zijn er al 7000 meisjes aangemeld.

  29 maart 2013 - 12:58