×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Mathilde neemt dochter mee op missie

  Sloppenwijken belangrijk voor opvoeding volgens Mathilde

  Prinses Mathilde neemt dochter mee op missie

  De Belgische prinses Mathilde wil haar kinderen in de toekomst meenemen naar derdewereldlanden. Dat vertelde ze verslaggever Wim Dehandschutter van Het Nieuwsblad. Hij reisde in het kielzog van de prinses door Haïti. De vrouw van de Belgische kroonprins was daar vanwege een missie namens UNICEF.


  De krant schrijft dat de prinses haar kinderen bij thuiskomst heeft bijgepraat over alles wat ze in de vorige week heeft meegemaakt, zoals het wonen in tentenkampen, het moeten vechten om eten en de schaarse onderwijsmogelijkheden. Aan het eind van de reis in Haïti vertelde Mathilde de pers dat Elisabeth (11), Gabriël (9), Emmanuel (7) en Eléonore (4) weleens klagen. ‘Dan is het goed dat ze weten hoe de mensen hier leven: ze blijven lachen en grappen maken, terwijl ze niets hebben. Níéts.'
  Haar oudste dochter Elisabeth – na papa Filip wordt zij koningin der Belgen – gaat in de toekomst mee op humanitaire missies als het aan Mathilde ligt. ‘Op mijn achttiende werkte ik zes weken in de sloppenwijken van Caïro. Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen ook zulke ervaringen kunnen hebben', is wat ze Het Nieuwblad liet verstaan.

  10 december 2012 - 13:43