Placeholder

Prinses Mathilde neemt dochter mee op missie

De Belgische prinses Mathilde wil haar kinderen in de toekomst meenemen naar derdewereldlanden. Dat vertelde ze verslaggever Wim Dehandschutter van Het Nieuwsblad. Hij reisde in het kielzog van de prinses door Haïti. De vrouw van de Belgische kroonprins was daar vanwege een missie namens UNICEF.

De krant schrijft dat de prinses haar kinderen bij thuiskomst heeft bijgepraat over alles wat ze in de vorige week heeft meegemaakt, zoals het wonen in tentenkampen, het moeten vechten om eten en de schaarse onderwijsmogelijkheden. Aan het eind van de reis in Haïti vertelde Mathilde de pers dat Elisabeth (11), Gabriël (9), Emmanuel (7) en Eléonore (4) weleens klagen. ‘Dan is het goed dat ze weten hoe de mensen hier leven: ze blijven lachen en grappen maken, terwijl ze niets hebben. Níéts.'
Haar oudste dochter Elisabeth – na papa Filip wordt zij koningin der Belgen – gaat in de toekomst mee op humanitaire missies als het aan Mathilde ligt. ‘Op mijn achttiende werkte ik zes weken in de sloppenwijken van Caïro. Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen ook zulke ervaringen kunnen hebben', is wat ze Het Nieuwblad liet verstaan.