Prinses Marie wil niet thuiszitten

De 35-jarige prinses Marie van Denemarken onthult in een interview met het blad ‘Jyllands-Posten’ dat het leven van een prinses niet altijd zo glamoureus is als het lijkt. Ze heeft wel eens moeite de juiste balans te vinden tussen het moederschap en haar taken als prinses. 

‘Als we een tijdje op reis zijn voel ik me schuldig en mis ik hem,’ zegt ze over zoontje Henrik, die vernoemd is naar Marie’s schoonvader Henrik. Hij is net als Marie van Franse komaf. Toch geeft het werk Marie veel energie en zou ze dat niet willen missen. ‘Een gefrustreerde moeder is geen goede moeder. Ik hou ervan om thuis moeder te kunnen zijn, maar ik heb ook uitdagingen nodig,’ zegt Marie eerlijk. ‘Ik zou het niet kunnen om alleen thuis te zitten, terwijl ik de kans heb om anderen te helpen.’ Ze is zich bewust van haar positie en weet dat ze een verschil kan maken. ‘Een prinses werkt tegenwoordig. We willen helpen om het land te dienen en dat doe ik met plezier.’

De prinses woont samen met prins Joachim op Slot Schackenborg en samen hebben ze de leiding over een agrarisch- en bosbouwbedrijf. Marie voelt zich er thuis. ‘Ik hou van de stad en het in contact raken met mensen, maar ik heb ook nodig temidden van de natuur te leven en een beetje geïsoleerd te zijn.’ Maar behalve rust is Schackenborg een bedrijf, waar beiden veel tijd in steken. ‘Mijn man en ik werken hand in hand. Ik houd me voornamelijk  bezig met de administratieve en zakelijke kant, want ik heb geen ervaring in de landbouw. ​​We luisteren naar elkaar als we strategieën en nieuwe producten bespreken. Het is teamwork.’ Datzelfde team krijgt binnenkort ook de leiding over een tweede kindje dat deze maand in het Rigshospitalet ter wereld moet komen.