×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Marie wil niet thuiszitten

  Deense prinses zoekt balans moeder en monarchie

  De 35-jarige prinses Marie van Denemarken onthult in een interview met het blad ‘Jyllands-Posten’ dat het leven van een prinses niet altijd zo glamoureus is als het lijkt. Ze heeft wel eens moeite de juiste balans te vinden tussen het moederschap en haar taken als prinses. 

  ‘Als we een tijdje op reis zijn voel ik me schuldig en mis ik hem,’ zegt ze over zoontje Henrik, die vernoemd is naar Marie’s schoonvader Henrik. Hij is net als Marie van Franse komaf. Toch geeft het werk Marie veel energie en zou ze dat niet willen missen. ‘Een gefrustreerde moeder is geen goede moeder. Ik hou ervan om thuis moeder te kunnen zijn, maar ik heb ook uitdagingen nodig,’ zegt Marie eerlijk. ‘Ik zou het niet kunnen om alleen thuis te zitten, terwijl ik de kans heb om anderen te helpen.’ Ze is zich bewust van haar positie en weet dat ze een verschil kan maken. ‘Een prinses werkt tegenwoordig. We willen helpen om het land te dienen en dat doe ik met plezier.’

  De prinses woont samen met prins Joachim op Slot Schackenborg en samen hebben ze de leiding over een agrarisch- en bosbouwbedrijf. Marie voelt zich er thuis. ‘Ik hou van de stad en het in contact raken met mensen, maar ik heb ook nodig temidden van de natuur te leven en een beetje geïsoleerd te zijn.’ Maar behalve rust is Schackenborg een bedrijf, waar beiden veel tijd in steken. ‘Mijn man en ik werken hand in hand. Ik houd me voornamelijk  bezig met de administratieve en zakelijke kant, want ik heb geen ervaring in de landbouw. ​​We luisteren naar elkaar als we strategieën en nieuwe producten bespreken. Het is teamwork.’ Datzelfde team krijgt binnenkort ook de leiding over een tweede kindje dat deze maand in het Rigshospitalet ter wereld moet komen.

  4 januari 2012 - 12:46