×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Margriet opent Het Duinhuis

  Prinses Margriet zal vrijdagmiddag in Haarlem het nieuwe Regionale Kinderdienstencentrum (RKDC) Het Duinhuis openen. Dit centrum biedt verschillende diensten ten behoeve van kinderen met een verstandelijke beperking en hun ouders.


  In Het Duinhuis kunnen kinderen terecht voor dagopvang, weekend en vakantieopvang en voor diverse therapieën zoals logopedie en fysiotherapie. Ouders en verzorgers kunnen van een team van deskundigen advies krijgen op het gebied van ontwikkeling en opvoeding. Ook kunnen zij er terecht met medische problemen en vragen. Daarnaast is het Duinhuis de enige logeerplek voor ernstig gehandicapte kinderen in de regio.

  Met de bouw van dit centrum kunnen ouders verschillende diensten in één gebouw afnemen. De zee en de duinen hebben model gestaan voor het ontwerp van het Duinhuis. Zo is er een beschermd en veilig wandelpad op het duinachtige glooiende dak van het centrum. De inrichting en het interieur zijn afgestemd op de wensen en behoeften van de kinderen.

  Het Duinhuis maakt onderdeel uit van de divisie Kind/Jeugd van De Hartekamp Groep. De Hartekamp Groep is een organisatie voor zorg en ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking in de regio Kennemerland en omgeving.

  9 april 2010 - 10:12