×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Margriet Fonds gelanceerd

  In Carré wed een benefietavond gehouden voor het nieuwe fonds dat het Rode Kruis in het leven heeft geroepen: het Prinses Margriet Fonds. Een bedankje voor de prinses. Ze is al sinds haar jeugd betrokken bij het Rode Kruis en tussen 1987 en 2010 is ze vice-voorzitter geweest. Vanuit die functie bezocht ze ook ramp- en oorlogsgebieden en zag van daaruit de noodzaak voor het nieuwe fonds, dat zich gaat richten op rampenvoorbereiding. Er is veel geld te besparen door risico's te verkleinen in plaats van noodhulp, achteraf, te verlenen. Tijdens de avond in Carré werd bekend dat het Fonds mag starten met een bedrag van € 1.095.000. Margriet is tegenwoordig erevoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis.


  De benefietavond werd door Ivo Niehe gepresenteerd, in aanwezigheid van een groot deel van het gezin van prinses Margriet. Alleen prins Pieter-Christiaan is niet aanwezig omdat hij met zijn vrouw prinses Anita in de VS is vanwege haar gezondheid.

  13 september 2011 - 10:45