×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Margriet erevoorzitter Rode Kruis

  Pieter-Christiaan treedt toe als bestuurslid

  Al sinds 1965 zet prinses Margriet zich in voor het Rode Kruis, sinds 1967 in het dagelijks bestuur. Ook is ze jarenlang betrokken geweest bij het Nederlandse Rode Kruis als vice-voorzitster. Per 1 januari komt daar een eind aan, het maximum aantal van drie termijnen zit er dan op voor de prinses. De ledenraad heeft unaniem besloten om Margriet te benoemen tot erevoorzitter, om haar te eren voor haar jarenlange inzet en betrokkenheid bij hulpverleners en slachtoffers. 'De prinses is van grote toegevoegde waarde voor de internationale Rode Kruis beweging en dit erevoorzitterschap markeert dat,' roemt Cees Breederveld, Algemeen Directeur van het Nederlandse Rode Kruis. 'In al die jaren die wij in binnen- en buitenland nauw hebben mogen samenwerken, heb ik haar leren kennen als een deskundig en kordaat bestuurder. Iemand die relevante thema’s goed op de agenda weet te zetten. En een bestuurder die nooit vergeet voor wie zij het allemaal doet: voor onze vrijwilligers en voor de kwetsbare medemensen die we dankzij hun inzet kunnen helpen.' Met haar nieuwe functie zal zich blijven inzetten voor de organisatie. De Internationale Federatie van Rode Kruis en Rode Halve Maan verenigingen in Geneve kunnen ook blijven rekenen op haar inzet als bestuurslid.


  In Nederland geeft prinses Margriet haar stokje over aan haar zoon Pieter-Christiaan. De prins is al vice-voorzitter van het Comité Nationale Rode Kruis Rally, dat een jaarlijkse rally van oldtimers voor het Rode Kruis organiseert. ‘Het zit de familie in het bloed, zo mogen we vaststellen,’ aldus scheidend voorzitter Elco Brinkman. ‘Het is een groot genoegen dat de prins op deze manier zijn betrokkenheid bij het Rode Kruis verder wil vergroten.’

  12 december 2010 - 12:39