×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Madeleine verloofd

  Het Zweedse hof maakte donderdag de verloving bekend van prinses Madeleine met Chris(topher) O’Neill. Begin oktober vroeg de Amerikaan zijn vriendin in New York ten huwelijk. ‘Het was heel romantisch en origineel, maar meer dan dat vertellen we niet. Dat houden we voor onszelf,’ zei de jongste dochter van koning Carl XVI Gustaf en koningin Silvia.

  De twee leerden elkaar in New York kennen. Na het verbreken van haar vorige verloving verhuisde Madeleine naar Amerika om zich daar in te zetten voor de World Childhood Foundation, die door koningin Silvia ooit werd opgericht. Via wederzijdse vrienden leerden ze elkaar toen kennen. ‘Voor mij,’ zei Madeleine, ‘begon het als een hechte vriendschap. We hebben dezelfde soort humor en hadden veel lol samen. Chris opende mijn hart, hij is mijn soulmate.’ Chris sprak de koning om te vertellen dat hij Madeleine wilde trouwen. ‘De koning en koningin waren enthousiast, en een beetje ontroerd geloof ik.’ Tot nu toe spreekt Chris slechts een paar woorden, maar is van plan om meer Zweeds te gaan leren.

  25 oktober 2012 - 10:08