×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Madeleine getrouwd met Chris O’Neill

  Ja' en 'I will' klinkt in snikhete slotkapel

  Prinses Madeleine getrouwd met Chris O’Neill

  Prinses Madeleine van Zweden zei ‘ja’ en Chris O’Neill zei ‘I will’ ten teken dat zij in het leven samen verder willen gaan. Dat deden ze zaterdagmiddag in de snikhete kerk in het Koninklijk Paleis van Stockholm. Na het uitwisselen van de trouwringen verklaarde opperhofpredikant Lars-Göran Lönnermark hen tot man en vrouw.

  Madeleine was kort daarvoor aan de hand van haar vader koning Carl Gustaf naar het altaar gebracht voor de inzegening van haar huwelijk met de Brits-Amerikaan Chris O’Neill. Voor het altaar stond Chris te wachten. De huwelijksdienst was deels in het Engels en deels in het Zweeds. Zo sprak de hofpredikant het welkomstwoord in het Engels uit. O’Neill is naar eigen zeggen wel begonnen met het leren van Zweeds, maar hij heeft de taal nog niet onder de knie.

  Madeleine’s zus kroonprinses Victoria zorgde voor een kleine verrassing door haar amper een jaar oude dochtertje Estelle mee te nemen naar de plechtigheid. Voor het meisje was een kleine stoel neergezet tussen haar ouders, maar lang hield Estelle het daar niet uit. Victoria en echtgenoot prins Daniel namen haar daarom afwisselend op schoot.

  Een flink aantal koningshuizen is vertegenwoordigd bij het huwelijk: Denemarken, Japan, Luxemburg, Monaco, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk. Ook verschillende niet regerende vorstenhuizen, zoals dat van Griekenland, zijn aanwezig. De Oranjes en het Belgische koningshuis zijn de opvallendste afwezigen.

  8 juni 2013 - 18:34