Placeholder

Prinses Madeleine getrouwd met Chris O’Neill

Prinses Madeleine van Zweden zei ‘ja’ en Chris O’Neill zei ‘I will’ ten teken dat zij in het leven samen verder willen gaan. Dat deden ze zaterdagmiddag in de snikhete kerk in het Koninklijk Paleis van Stockholm. Na het uitwisselen van de trouwringen verklaarde opperhofpredikant Lars-Göran Lönnermark hen tot man en vrouw.

Madeleine was kort daarvoor aan de hand van haar vader koning Carl Gustaf naar het altaar gebracht voor de inzegening van haar huwelijk met de Brits-Amerikaan Chris O’Neill. Voor het altaar stond Chris te wachten. De huwelijksdienst was deels in het Engels en deels in het Zweeds. Zo sprak de hofpredikant het welkomstwoord in het Engels uit. O’Neill is naar eigen zeggen wel begonnen met het leren van Zweeds, maar hij heeft de taal nog niet onder de knie.

Madeleine’s zus kroonprinses Victoria zorgde voor een kleine verrassing door haar amper een jaar oude dochtertje Estelle mee te nemen naar de plechtigheid. Voor het meisje was een kleine stoel neergezet tussen haar ouders, maar lang hield Estelle het daar niet uit. Victoria en echtgenoot prins Daniel namen haar daarom afwisselend op schoot.

Een flink aantal koningshuizen is vertegenwoordigd bij het huwelijk: Denemarken, Japan, Luxemburg, Monaco, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk. Ook verschillende niet regerende vorstenhuizen, zoals dat van Griekenland, zijn aanwezig. De Oranjes en het Belgische koningshuis zijn de opvallendste afwezigen.