×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Madeleine blijft voorlopig in New York

  Zweedse prinses is blij met anonimiteit na break-up

  Voor het eerst na Madeleines break-up met Jonas Bergström spreekt ze openhartig met de Zweedse pers. In een interview vertelt de Zweedse prinses dat het haar teveel werd in eigen land en daarom naar New York vluchtte. Zeven jaar lang was ze samen met Bergström, maar in april werd bekend dat het paar de verloving had verbroken. Wat de precieze redenen zijn, is niet bekendgemaakt, maar Madeleine's verloofde zou vreemd zijn gegaan. 'Het werd teveel voor me. Ik dacht dat ik er wel bovenop zou komen, maar het gevoel bleef terugkomen. Omwille van wat er gebeurd is, is het nog erg moeilijk voor me om in het openbaar te verschijnen. Hier in New York kan ik anoniem over straat.'


  Dagenlang shoppen in The Big Apple is niet waarom Madeleine uit haar eigen land is vertrokken. Ze werkt er ook als projectcoördinator van de World Childhood Foundation, een organisatie die haar moeder opgericht heeft om kwetsbare kinderen te helpen. Al twee jaar draagt ze haar steentje bij aan deze organisatie en nu ze in New York is kan ze zich bezighouden met het realiseren van de organisatie aldaar. Het is een grote stap voor haar om nu fulltime in de Verenigde Staten te wonen. ‘Natuurlijk mis je je familie en vrienden, maar ik heb hier ook vrienden. En Stockholm is soms best een klein stadje,’ vertelt Madeleine. ‘Deze stad doet iets met me. Ik word niet steeds met mijn eigen situatie geconfronteerd. Het is nu makkelijker om vooruit te kijken en positief te denken.’ vertelt ze. Ze heeft haar plek gevonden en is vastberaden nog een jaar in New York te blijven.

  25 november 2010 - 12:20