×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Laurentien’s werk grensoverschrijdend

  Groep EU-experts geletterdheid geleid door Laurentien

  Vandaag is in Brussel de High-Level Expert Group on Literacy geïnstalleerd, met prinses Laurentien als voorzitter. Eurocommissaris Androulla Vassiliou (Onderwijs, Cultuur, Meertaligheid en Jeugd) heeft vandaag in Brussel bekendgemaakt welke deskundigen uit verschillende EU-staten zitting nemen in de Expert Group. De leden gaan onderzoek doen naar de meest effectieve en efficiënte manieren om geletterdheid te bevorderen bij zowel kinderen als volwassenen en zij brengen relevante spelers en succesfactoren voor geletterdheidprogramma’s in EU-staten in kaart. Medio 2012 presenteert de High-Level Expert Group haar adviesrapport met analyses en aanbevelingen aan de Europese Commissie. De prinses is blij met het werk dat ze doet. 'Als je merkt dat er draagvlak komt en dat andere mensen daar iets in zien, dat is het grootste plezier dat ik in mijn werk heb en wat ik uit mijn werk ondervind,' vertelt prinses Laurentien. 'Je zult niet snel uit mijn mond horen dat ik trots ben op iets wat ik doe, maar ik voel heel erg dat ik op al deze verschillende terreinen, dat is misschien niet een heel Nederlands woord, dienend ben, en daar gaat het om.'


  Vandaag is in Brussel de High-Level Expert Group on Literacy geïnstalleerd, met prinses Laurentien als voorzitter. Eurocommissaris Androulla Vassiliou (Onderwijs, Cultuur, Meertaligheid en Jeugd) heeft vandaag in Brussel bekendgemaakt welke deskundigen uit verschillende EU-staten zitting nemen in de Expert Group. De leden gaan onderzoek doen naar de meest effectieve en efficiënte manieren om geletterdheid te bevorderen bij zowel kinderen als volwassenen en zij brengen relevante spelers en succesfactoren voor geletterdheidprogramma’s in EU-staten in kaart. Medio 2012 presenteert de High-Level Expert Group haar adviesrapport met analyses en aanbevelingen aan de Europese Commissie.
  De prinses is blij met het werk dat ze doet. ‘Als je merkt dat er draagvlak komt en dat andere mensen daar iets in zien, dat is het grootste plezier dat ik in mijn werk heb en wat ik uit mijn werk ondervind,’ vertelt prinses Laurentien. ‘Je zult niet snel uit mijn mond horen dat ik trots ben op iets wat ik doe, maar ik voel heel erg dat ik op al deze verschillende terreinen, dat is misschien niet een heel Nederlands woord, dienend ben, en daar gaat het om.’

  1 februari 2011 - 14:49