Prinses Irene opent Airport Park

De luchthaven van Schiphol heeft als eerste vliegveld ter wereld een eigen park. Gisteren is het Airport Park op Amsterdam Airport Schiphol officieel geopend door prinses Irene, oprichter en voorzitter van het NatuurCollege. Het college heeft de opening mede mogelijk gemaakt en is al langer een inspiratiebron, aldus een woordvoerder van Schiphol. ‘Het is heel groen, het heeft veel verrassende plekjes,’ zegt prinses Irene, die erg onder de indruk is. Ze hoopt dat het het begin is van het meest duurzame vliegveld van de hele wereld. ‘Dat zou echt heel mooi zijn!’ lacht ze.

Het Airport Park is een omgeving van rust, groen, horeca en winkelkiosken in één, precies zoals in een stadspark. Reizigers kunnen zelfs naar buiten en genieten van de zon op een buitenterras. Het parkgevoel komt tot leven door mixed reality, waarbij afbeeldingen op de wanden van bekende parken worden gebruikt, maar ook door projectie van vlinders, geluiden van dieren, fietsbellen en spelende kinderen.
Passagiers kunnen ontspannen tussen bomen in met klimop beklede designstoelen, of genieten van een drankje en hapje aan de houten picknickbanken. Ze kunnen ook op een van de fietsen energie opgewekken om een mobiele telefoon op te laden.