×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Irene opent Airport Park

  NatuurCollege maakt opening mede mogelijk

  De luchthaven van Schiphol heeft als eerste vliegveld ter wereld een eigen park. Gisteren is het Airport Park op Amsterdam Airport Schiphol officieel geopend door prinses Irene, oprichter en voorzitter van het NatuurCollege. Het college heeft de opening mede mogelijk gemaakt en is al langer een inspiratiebron, aldus een woordvoerder van Schiphol. ‘Het is heel groen, het heeft veel verrassende plekjes,’ zegt prinses Irene, die erg onder de indruk is. Ze hoopt dat het het begin is van het meest duurzame vliegveld van de hele wereld. ‘Dat zou echt heel mooi zijn!’ lacht ze.

  Het Airport Park is een omgeving van rust, groen, horeca en winkelkiosken in één, precies zoals in een stadspark. Reizigers kunnen zelfs naar buiten en genieten van de zon op een buitenterras. Het parkgevoel komt tot leven door mixed reality, waarbij afbeeldingen op de wanden van bekende parken worden gebruikt, maar ook door projectie van vlinders, geluiden van dieren, fietsbellen en spelende kinderen.
  Passagiers kunnen ontspannen tussen bomen in met klimop beklede designstoelen, of genieten van een drankje en hapje aan de houten picknickbanken. Ze kunnen ook op een van de fietsen energie opgewekken om een mobiele telefoon op te laden.

  11 mei 2011 - 13:24