Prinses Estelle gedoopt

Tijdens een plechtigheid met 400 aanwezigen is prinses Estelle van Zweden gedoopt in de slotkapel van het paleis in Stockholm. Zoals bekend was prins Willem-Alexander een van de peters. Kroonprins Haakon, eveneens peter, sprak tijdens de doop een gebed uit. Kroonprinses Mary en prins Carl Philip waren, net als prins Daniels zus, ook peetouders. Aan het eind van de doop kreeg het jonge prinsesje al direct haar eerste onderscheiding van haar grootvader opgespeld, de Orde van de Serafijnen. Het prinsesje is tweede in lijn voor de Zweedse troon, direct na haar moeder die kroonprinses is.

De kleine Estelle gaf tijdens haar doop geen kik en liet de aartsbisschop het water zonder morren over haar hoofd vloeien.

Fabiënne Delvigne, hoedenontwerpster voor onder andere het Belgische, Luxemburgse en Nederlandse hof, maakte gisteren bekend op haar website dat prinses Máxima een hoed van haar zou dragen. Ook prinses Mathilde van België droeg een hoed van haar hand. De doop zorgde ook nog voor een verrassing. Prinses Madeleine – was met haar vriend Chris O’Neill aanwezig en prins Carl Philip was er met zijn vriendin Sofia Hellqvist. De doopplechtigheid werd ook bijgewoond door de Luxemburgse erfgroothertog Guillaume en diens kersverse verloofde Stephanie de Lannoy. Het was haar vuurdoop in internationale royaltykringen. 

Namens de Zweedse regering krijgt de prinses naar traditie vanwege haar doop een cadeau. De premier wist nog niet te zeggen wat het zou zijn, wel dat het iets zal worden waar ze op latere leeftijd wat aan zal hebben.