Prinses Caroline sleept Duitsland voor het gerecht

Voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg dient een rechtzaak tussen de Monegaskische prinses Caroline en de staat Duitsland. Niet de prinses is aangeklaagd, maar ons buurland wordt voor het hof gedaagd. Duitsland heeft volgens het paar hun privacy onvoldoende beschermd, door een publicatie niet tegen te gaan. Het gaat om vakantiefoto's van het paar, die in 2002 in 'Frau im Spiegel' en 'Frau Aktuell' is geplaatst. Pijnlijk detail, terwijl het paar vrolijk samen vakantie viert, is prins Rainier van Monaco ernstig ziek. Waarschijnlijk is de prinses zelf niet present tijdens de zitting.Uitgever Axel-Springer zelf vindt dat zij juist gehandeld heeft, omdat het plaatsen van de foto -en daarmee het algemeen belang- belangrijker moet worden geacht dan de privacy van het koppel. De Duitse media zijn sinds het voorval al terughoudender geworden met het plaatsen van foto's van beroemdheden in hun vrije tijd. In 2009 daagde prins Willem-Alexander het persbureau AP voor de rechter wegens publicatie van vakantiefoto's van zijn gezin. Met succes, de gemaakte foto's mogen niet langer verspreid worden. De opgestelde mediacode van de RVD is echter niet als bindend erkend door de rechtbank.

Voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg dient een rechtzaak tussen de Monegaskische prinses Caroline en de staat Duitsland. Niet de prinses is aangeklaagd, maar ons buurland wordt voor het hof gedaagd. Duitsland heeft volgens het paar hun privacy onvoldoende beschermd, door een publicatie niet tegen te gaan. Het gaat om vakantiefoto’s van het paar, die in 2002 in ‘Frau im Spiegel’ en ‘Frau Aktuell’ is geplaatst. Pijnlijk detail, terwijl het paar vrolijk samen vakantie viert, is prins Rainier van Monaco ernstig ziek. Waarschijnlijk is de prinses zelf niet present tijdens de zitting.
Uitgever Axel-Springer zelf vindt dat zij juist gehandeld heeft, omdat het plaatsen van de foto -en daarmee het algemeen belang- belangrijker moet worden geacht dan de privacy van het koppel.
De Duitse media zijn sinds het voorval al terughoudender geworden met het plaatsen van foto’s van beroemdheden in hun vrije tijd. In 2009 daagde prins Willem-Alexander het persbureau AP voor de rechter wegens publicatie van vakantiefoto’s van zijn gezin. Met succes, de gemaakte foto’s mogen niet langer verspreid worden. De opgestelde mediacode van de RVD is echter niet als bindend erkend door de rechtbank.