×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Astrid wordt opvolger Filip voor handelsreizen

  Dochter koning Albert leidt voortaan buitenlandse missies

  Prinses Astrid wordt opvolger Filip voor handelsreizen

  Prinses Astrid zal de eerstkomende Belgische buitenlandse handelsmissies leiden. Dat besluit de Belgische ministerraad woensdag, meldt de Gazet van Antwerpen.


  Handelsmissies worden in principe geleid door de troonopvolger. Dat is vanaf zondag, als prins Filip koning is geworden, zijn 11-jarige dochter Elisabeth. Uiteraard is zij te jong voor het leiden van handelsmissies. Filip zou erop hebben aangedrongen dat zijn 51-jarige zus Astrid die taak voorlopig op zich neemt.

  In het najaar staan handelsreizen naar Angola en Zuid-Afrika op het programma, die vooral voor de diamantsector belangrijk zijn.

  17 juli 2013 - 10:45