×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Astrid 80 jaar

  Van first lady tot mevrouw Ferner

  Op het koninklijk paleis in Noorwegen werd gisteren een bescheiden feestje gehouden. Prinses Astrid vierde zondag namelijk haar tachtigste verjaardag. Haar jongere broer, koning Harald, nodigde familie en vrienden uit voor een privédiner in het paleis in Oslo. Wie er precies bij aanwezig waren, is niet bekend gemaakt.
  Prinses Astrid was, na de dood van haar moeder, de vroegere kroonprinses Märtha, lange tijd de ‘first lady’ van Noorwegen. Ze was op dat moment pas 22 en vergezelde haar vader Olav bij veel officiële trips door het land en wanneer andere staatshoofden het land bezochten. Officiële buitenlandse reizen maakte ze ook enkele keren met haar vader. Toen haar vader eenmaal koning werd in 1957 kon jongere broer Harald uiteindelijk trouwen met het burgermeisje Sonja Haraldsen. Zij werd kroonprinses en zodoende kon prinses Astrid een stap opzij maken. Ze trouwde met zakenman Johan Martin Ferner. Hoewel haar naam veranderde in ‘prinses Astrid fru Ferner’ (prinses Astrid, mevrouw Ferner), bleef ze haar opwachting maken bij officiële momenten aan het Hof.

  Tachtig jaar worden betekent niet dat ze vanaf nu achter de geraniums gaat zitten. Ofschoon ze van breien, borduren, lezen en porseleinschilderen houdt, blijft ze bezig. ‘Ik voel me helemaal niet oud,’ vertelde ze het blad Familien. ‘Het is juist fijn om te helpen.’ De prinses is nog altijd beschermvrouwe van vele organisaties en vooral wanneer het gaat om het downsyndroom of dyslexie, komt haar naam in Noorwegen al gauw weer bovendrijven.

  13 februari 2012 - 10:13