Placeholder

Prinses Annette opent ‘buitengewone’ expositie

Zondagmiddag heeft prinses Annette in ‘s-Hertogenbosch de expositie ‘Step Outside’ geopend, een tentoonstelling met werken van kunstenaars met een beperking. Annette’s achtergrond in de gehandicaptenzorg is de reden dat deze expositie extra speciaal is voor haar. De titel ‘Step Outside’ staat voor een kleine stap naar buiten met hopelijke grote gevolgen. Dat hoopt de museumcoördinator, net zoals de ‘kleine stap’ van astronaut Neil Armstrong op de maan een ‘grote stap voor de mensheid’ betekende.
Betrokken en geïnteresseerd heeft de vrouw van prins Bernhard jr. gesproken met de ‘buitengewone kunstenaars’, zoals de Kunstlocatie Würth en de Stichting Special Arts ze noemen. De kunstenaars zijn op hun beurt betoverd door de charme van de prinses, die zeer geïnteresseerd is in de avant-gardistisch aandoende werken.

Speciaal voor de tentoonstelling is ook de verzorging van de hapjes geheel in stijl. De medewerkers van het binnenkort te openen lunchcafé Brownies & DownieS in Den Bosch hebben de prinses en de genodigden hapjes aangeboden. Ook in deze Bossche lunchroom staat het werken met mensen met een beperking centraal.

Prinses Annette was van 2002 tot en met 2011 werkzaam in de gehandicaptenzorg bij de Stichting AGO/Cordaan te Amsterdam. Sinds haar toetreden tot de koninklijke familie onderneemt ze regelmatig activiteiten die te maken hebben met haar geschiedenis in deze specifieke zorgverlening.