×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Annette opent ‘buitengewone’ expositie

  Kunstenaars met beperking exposeren in Den Bosch

  Prinses Annette opent ‘buitengewone’ expositie

  Zondagmiddag heeft prinses Annette in ‘s-Hertogenbosch de expositie ‘Step Outside’ geopend, een tentoonstelling met werken van kunstenaars met een beperking. Annette’s achtergrond in de gehandicaptenzorg is de reden dat deze expositie extra speciaal is voor haar. De titel ‘Step Outside’ staat voor een kleine stap naar buiten met hopelijke grote gevolgen. Dat hoopt de museumcoördinator, net zoals de ‘kleine stap’ van astronaut Neil Armstrong op de maan een ‘grote stap voor de mensheid’ betekende.
  Betrokken en geïnteresseerd heeft de vrouw van prins Bernhard jr. gesproken met de ‘buitengewone kunstenaars’, zoals de Kunstlocatie Würth en de Stichting Special Arts ze noemen. De kunstenaars zijn op hun beurt betoverd door de charme van de prinses, die zeer geïnteresseerd is in de avant-gardistisch aandoende werken.

  Speciaal voor de tentoonstelling is ook de verzorging van de hapjes geheel in stijl. De medewerkers van het binnenkort te openen lunchcafé Brownies & DownieS in Den Bosch hebben de prinses en de genodigden hapjes aangeboden. Ook in deze Bossche lunchroom staat het werken met mensen met een beperking centraal.

  Prinses Annette was van 2002 tot en met 2011 werkzaam in de gehandicaptenzorg bij de Stichting AGO/Cordaan te Amsterdam. Sinds haar toetreden tot de koninklijke familie onderneemt ze regelmatig activiteiten die te maken hebben met haar geschiedenis in deze specifieke zorgverlening.

  27 januari 2013 - 17:55