×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinsen William en Charles strijden tegen stroperij

  Charles: William bezorgd over afmaken wilde dieren voor handel

  Prinsen William en Charles strijden tegen stroperij

  Prins Charles en prins William slaan de handen ineen in de strijd tegen het stropen van bedreigde diersoorten. In mei organiseren vader en zoon in Londen een conferentie om een oplossing te vinden voor het groeiende probleem, zo vertelde Charles bij een bezoek aan Kew Gardens.

  Charles zei dat William en hij zich ernstig zorgen maken over de ‘illegale stroperij van wilde dieren en de daaruitvloeiende handel’. Er is sprake van een crisis aldus de prins van Wales. Het afmaken van bijvoorbeeld neushoorns, tijgers en olifanten heeft niet alleen ernstige gevolgen voor het voortbestaan van de diersoort, maar ook voor hun leefgebieden en het ecosysteem ‘waarvan we allemaal afhankelijk zijn’.

  Prins William houdt zich al enige jaren bezig met de strijd tegen stroperij. Hij is beschermheer van de stichting Tusk Trust die zich daarvoor met name in Afrika inzet. Eerder deze maand gaf William via video een toespraak tijdens een conferentie in Thailand over de bescherming van wilde dieren. Er moest meer worden gedaan om de olifant en neushoorn te beschermen, aldus William.

  28 maart 2013 - 16:32