Placeholder

Prinsen William en Charles strijden tegen stroperij

Prins Charles en prins William slaan de handen ineen in de strijd tegen het stropen van bedreigde diersoorten. In mei organiseren vader en zoon in Londen een conferentie om een oplossing te vinden voor het groeiende probleem, zo vertelde Charles bij een bezoek aan Kew Gardens.

Charles zei dat William en hij zich ernstig zorgen maken over de ‘illegale stroperij van wilde dieren en de daaruitvloeiende handel’. Er is sprake van een crisis aldus de prins van Wales. Het afmaken van bijvoorbeeld neushoorns, tijgers en olifanten heeft niet alleen ernstige gevolgen voor het voortbestaan van de diersoort, maar ook voor hun leefgebieden en het ecosysteem ‘waarvan we allemaal afhankelijk zijn’.

Prins William houdt zich al enige jaren bezig met de strijd tegen stroperij. Hij is beschermheer van de stichting Tusk Trust die zich daarvoor met name in Afrika inzet. Eerder deze maand gaf William via video een toespraak tijdens een conferentie in Thailand over de bescherming van wilde dieren. Er moest meer worden gedaan om de olifant en neushoorn te beschermen, aldus William.