×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinselijk paar trots op Weekend Academie

  Amsterdam en Den Haag toneel op dag twee staatsbezoek

  Op de tweede dag van het staatsbezoek van Turkije aan Nederland heeft de Turkse president studenten van diverse universiteiten in Nederland ontmoet in De Industrieele Groote Club in Amsterdam. Daarna bezochten de Turkse president en zijn echtgenote in Amsterdam de Weekend Academie, een project van het Oranje Fonds. Dit deden zij op uitnodiging van prins Willem-Alexander en prinses Máxima, die het presidentspaar enthousiast hebben rondgeleid.
  In Den Haag werd het programma voortgezet, ontmoette de president de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal en enkele leden van de vaste commissie Buitenlandse en Europese Zaken. Premier Rutte had een korte ontmoeting met de president in het Torentje, waarna hij de president een regeringslunch aanbood. Koningin Beatrix, prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven waren daar ook bij. Mark Rutte bood na zijn speech een Tulpenvijfje aan, een herdenkingsmunt ter ere van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije. Na afloop was er nog een pijnlijk moment, waar koningin Beatrix hartelijk om kon lachen. Nog voordat de beveiliger van de Turkse president helemaal in de auto was gestapt, reed de chauffeur al weg. De man viel daardoor op de grond. Pieter van Vollenhoven kon er niet om lachen, maar Beatrix schaterde het uit. Bekijk de foto’s van fotograaf Patrick van Katwijk.

  Woensdagavond biedt president Gül de koningin in het Koninklijk Instituut voor de Tropen een concert aan van het Turks Jeugd Filharmonisch Orkest. Behalve de koningin is ook prins Willem-Alexander, prinses Máxima, prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven aanwezig.

  18 april 2012 - 08:00