×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinselijk paar naar herdenkingen

  Willem-Alexander en Máxima in Lommel en Leuven

  Niet de koningin zoals de burgemeester van Lommel eerder aankondigde, maar prins Willem-Alexander en prinses Máxima gaan woensdag 21 maart naar België. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst zondag laten weten. Koningin Beatrix is op dat moment in Luxemburg. In Lommel vindt die dag de herdenkingsplechtigheid plaats naar aanleiding van het tragische busongeluk in Zwitserland. Daarbij kwamen 28 mensen om het leven, onder hen 6 Nederlandse kinderen.  Leden van de Belgische koninklijke familie, in elk geval koning Albert en koningin Paola, zijn aanwezig bij de plechtigheid. Namens de Nederlandse regering gaat premier Rutte mee.


  Daags daarna, op donderdag 22 maart, wordt in Leuven eveneens een herdenking gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Ook daarbij zijn Willem-Alexander en Máxima aanwezig.

  In de agenda van prinses Máxima staat woensdag ook de viering van de 55ste editie van de Nationale Boomfeestdag in het Brabantse Cuijk en Boxmeer. De organisatie heeft daarvoor nog geen afmelding ontvangen namens de prinses. Wel passen zij in elk geval de viering aan. Als eerbetoon aan de slachtoffers en in aansluiting op de herdenkingsdienst worden er gedenkbomen geplant en witte ballonnen opgelaten. De viering en de herdenking vinden ongeveer gelijktijdig plaats.

  18 maart 2012 - 17:40