Prinselijk paar naar herdenkingen

Niet de koningin zoals de burgemeester van Lommel eerder aankondigde, maar prins Willem-Alexander en prinses Máxima gaan woensdag 21 maart naar België. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst zondag laten weten. Koningin Beatrix is op dat moment in Luxemburg. In Lommel vindt die dag de herdenkingsplechtigheid plaats naar aanleiding van het tragische busongeluk in Zwitserland. Daarbij kwamen 28 mensen om het leven, onder hen 6 Nederlandse kinderen.  Leden van de Belgische koninklijke familie, in elk geval koning Albert en koningin Paola, zijn aanwezig bij de plechtigheid. Namens de Nederlandse regering gaat premier Rutte mee.

Daags daarna, op donderdag 22 maart, wordt in Leuven eveneens een herdenking gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Ook daarbij zijn Willem-Alexander en Máxima aanwezig.

In de agenda van prinses Máxima staat woensdag ook de viering van de 55ste editie van de Nationale Boomfeestdag in het Brabantse Cuijk en Boxmeer. De organisatie heeft daarvoor nog geen afmelding ontvangen namens de prinses. Wel passen zij in elk geval de viering aan. Als eerbetoon aan de slachtoffers en in aansluiting op de herdenkingsdienst worden er gedenkbomen geplant en witte ballonnen opgelaten. De viering en de herdenking vinden ongeveer gelijktijdig plaats.