×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins William mag trouwen van oma

  Elizabeth gaf formeel toestemming aan kleinzoon

  De Britse koningin Elizabeth heeft William formeel toestemming gegeven om te trouwen. Ze tekende daarvoor een speciaal document in kalligrafie, voorzien van haar lakzegel, waarin ze haar goedkeuring uitspreekt dat haar ‘meest geliefde kleinzoon prins William Arthur Philip Louis van Wales’ met de ‘trouwe en dierbare Catherine Elizabeth Middleton’ mag trouwen. Door een wet uit de 18e eeuw moeten alle afstammelingen van George II een goedkeuring van het staatshoofd krijgen voordat zij gaan trouwen.

  Het zegel dat gebruikt is, is het ‘Great Seal of the Realm’, een zegel dat wordt gebruikt voor de goedkeuring van de monarch voor belangrijke staatsdocumenten. In de akte van toestemming staan veel symbolen voor het paar. Een daarvan is de witte lelie, die symbool staat voor Sint Catharina (Catherine) van Siena, wier naam ze en met Kate deelt en waarvan de naamdag op 29 april valt: de huwelijksdag. Ook het wapen van de prins staat erop, én een kleine rode schelp, afkomstig uit het wapen van de familie Spencer.

  De ondertekening (‘door de koningin zelf, gesigneerd met haar eigen hand’ zoals de akte meldt) heeft plaatsgevonden op ‘de negende dag van februari tweeduizendelf in het zestigste jaar van onze regering’.

  21 april 2011 - 14:48