Placeholder

Prins William in realityserie over zijn werk

Prins William is binnenkort te zien in een speciale tv-uitzending over de Royal Air Force. Sky News meldt dat de prins wordt gevolgd in zijn dagelijkse werk als piloot bij de Britse luchtmacht.

De serie heet Helicopter Rescue en is gemaakt door de BBC. Zij kregen toegang tot plekken die normaal gesloten blijven voor de media en het gewone publiek. Zo komt onder meer de basis van de prins in Devon aan bod. In een van de afleveringen is te zien hoe de prins de leiding heeft in een reddingsoperatie. “Als kapitein probeer je de hele operatie te overzien. De omstandigheden en de problemen die je eventueel tegen kan komen.”

Op de website van Sky News is een klein fragment van de serie te zien. Uit een kort interview met de prins blijkt dat hij veel voldoening haalt uit zijn werk “Er bestaat geen mooier gevoel dan als je iemands leven hebt gered”, aldus de prins die ook vertelt dat hij heel gelukkig wordt als hij het blije gezicht ziet van een kind als het team hun vader of moeder heeft gered. Het programma is op 8 april te zien op de Britse televisie.