×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins van Oranje behoudt tradities

  Georg Friedrich trouwt geen burgermeisje

  Zaterdag is de grote keizerlijke bruiloft, schrijven Duitse kranten. De prins van Pruisen, Georg Friedrich, trouwt dan met prinses Sophie van Isenburg. De prins is een van de drie rechthebbenden op de titel Prins van Oranje. Het hoofd van het huis Hohenzollern gaat Sophie in de Friedenskirche van Slot Sanssouci in Potsdam het ja-woord geven. Het wordt live op de regionale televisie uitgezonden. Een vraag die veel wordt gesteld in de Duitse media: waarom trouwt hij niet gewoon met een burgermeisje? Vele prinsen gingen hem ondertussen al voor. Is het nog wel van deze tijd? 'Voor mij persoonlijk gaat het erom om mijn werk goed te doen, mijn familie goed te vertegenwoordigen en de tradities van ons huis te behouden,' vertelde de prins aan tijdschrift Cicero. Desondanks kiest hij ervoor om met een open vizier de toekomst tegemoet te zien. Niet 'ouderwets' opereren vanuit een kasteel of paleis, maar gewoon vanuit huis. 'Het laatste dat ik nodig heb, is een kasteel. Wij kunnen het wel af zonder.' Het Hohenzollernkasteel is echter nog wel privé-bezit, maar wordt gedeeld door de Brandenburg-Pruisische tak en de Swabisch-katholieke tak.


  24 augustus 2011 - 14:17