×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Philip legt zijn taken neer

  Neemt Kate volgend jaar Philip's taken over?

  Prins Philip wordt volgend jaar juni 90 en zal dan veel van zijn taken neerleggen, meldt het Britse hof. Er wordt gespeculeerd dat Kate, die op dat moment de vrouw van prins William is, zijn taken zal gaan overnemen. 'Prins Philip wordt 90 volgend jaar en zijn gevoel zegt dat hij het aantal verplichtingen dan moet gaan verminderen. Hij blijft echter betrokken bij 800 organisaties,' zo meldt een woordvoerder van Buckingham Palace. Zijn functie bij de universiteit van Edinburgh, die hij bekleedt sinds 1952, legt hij bijvoorbeeld wel neer, net als die van de universiteit van Cambridge. De aankondiging is voor de Britse media reden tot speculatie, want wellicht is het een opluchting voor Philip nu een nieuw familielid een aantal taken zou kunnen overnemen. 'Het is nog te vroeg om daar meer over te kunnen zeggen,' meldt een woordvoerder van St. James's Palace. Wel zouden de organisaties erop kunnen rekenen dat Philip zal worden vervangen door andere leden van het Koninklijk Huis.


  24 november 2010 - 16:25