×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins naar Wereldtentoonstelling

  Willem-Alexander in Zuid-Korea

  Prins Willem-Alexander is maandag en dinsdag in Zuid-Korea. Daar vindt in Yeosu de wereldtentoonstelling EXPO 2012 plaats. De minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen, vergezelt de prins.

  Met het thema “The Living Ocean and Coast” stelt de EXPO het belang van oceanen en kusten voor ecosystemen centraal, ook in relatie tot economische ontwikkeling en cultuur. Behoud en duurzaamheid krijgen in dat verband eveneens een prominente plaats. Meer dan 100 landen en internationale organisaties nemen aan de EXPO deel.

  Maandag viert Nederland zijn Nationale Dag op de EXPO 2012. Na het hijsen van de Nederlandse vlag en het spelen van het Wilhelmus heeft de prins een korte toespraak gehouden. Daarna zijn achtereenvolgens de paviljoens van Nederland en Zuid-Korea bezocht. Nederland presenteert zichzelf rond het thema “Sustainable Dutch Deltas”. ’s Avonds neemt de prins in Seoul deel aan een diner ter gelegenheid van de Nederlandse handelsmissie, die Korea van 17 tot 22 juni bezoekt. De focus van deze bedrijvendelegatie ligt op watermanagement vanwege de overstromingsproblematiek in Zuid-Korea, op herinrichting van het drooggelegd gebied ‘Seamangeum’, en op watergerelateerde onderzoeksontwikkelingen zoals energiewinning uit water. Het Ministerie van Economisch Zaken, Landbouw en Innovatie organiseert de Nederlandse economische missie in samenwerking met het Nederlands Water Partnership en de Nederlandse ambassade in Zuid-Korea.
  Dinsdag woont de prinsi ’s ochtends een waterseminar bij. Aan dit seminar nemen zowel Nederlandse als Koreaanse bedrijven en kennisinstellingen uit de watersector deel.

  Bron: RVD

  18 juni 2012 - 12:03