×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Maurits benoemd tot adjudant van de koning

  Koninklijk Besluit eerbetoon aan oudste neef

  Prins Maurits benoemd tot adjudant van de koning

  Koning Willem-Alexander heeft een bijzonder Koninklijk Besluit getekend op zijn eerste werkdag. Daarin heeft hij prins Maurits benoemd tot zijn adjudant in buitengewone dienst. De prins is tevens per 1 mei 2013 bevorderd tot kapitein-luitenant ter zee van de Koninklijke Marine. Sinds 30 april is de prins geen lid meer van het Koninklijk Huis. De vertegenwoordiging namens de koning vanuit het Huis is daarom dus kleiner geworden, omdat deze nu enkel bestaat uit het koningspaar, hun dochters, prinses Beatrix, prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven en prins Constantijn en prinses Laurentien.
  Als adjudant in buitengewone dienst kan prins Maurits de koning bijstaan of vertegenwoordigen tijdens ceremoniële (militaire) aangelegenheden. Op zijn uniform van de Koninklijke Marine zal prins Maurits het monogram van koning Willem-Alexander dragen.

  1 mei 2013 - 15:19