×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Laurent zorgde voor problemen tijdens vlucht

  Prins betaalde economy, maar reisde businessclass

  De Belgische kranten Het Laatste Nieuws en De Morgen schrijven dat prins Laurent het afgelopen jaar meermaals voor problemen zorgde op vluchten van Brussels Airlines. Volgens medewerkers van de Belgische luchtvaartmaatschappij zou de prins hebben plaatsgenomen in de businessclass, terwijl hij voor economy had betaald. Bovendien zou hij een aantal drankjes niet hebben betaald. Het voorval deed zich voor op de vlucht naar Stockholm, in juni 2010, toen prins Laurent met zijn echtgenote prinses Claire op weg was naar het huwelijk van de Zweedse kroonprinses Victoria. 'Toen we hem duidelijk maakten dat hij had betaald voor economy, verweet de prins ons een gebrek aan beroepsernst,' vertelt een van de stewards.


  De Belgische kranten Het Laatste Nieuws en De Morgen schrijven dat prins Laurent het afgelopen jaar meermaals voor problemen zorgde op vluchten van Brussels Airlines. Volgens medewerkers van de Belgische luchtvaartmaatschappij zou de prins hebben plaatsgenomen in de businessclass, terwijl hij voor economy had betaald. Bovendien zou hij een aantal drankjes niet hebben betaald. Het voorval deed zich voor op de vlucht naar Stockholm, in juni 2010, toen prins Laurent met zijn echtgenote prinses Claire op weg was naar het huwelijk van de Zweedse kroonprinses Victoria. ‘Toen we hem duidelijk maakten dat hij had betaald voor economy, verweet de prins ons een gebrek aan beroepsernst,’ vertelt een van de stewards.

  Later dat jaar, in augustus 2010, keerden Laurent en Clair terug van vakantie in Italië. Ook toen reisden zij met Brussels Airlines en namen zij – wederom ten onrechte – plaats in de businessclass. Het cabinepersoneel besloot toen om de prins te laten zitten om onrust te vermijden. Ook toen weigerde de prins te betalen voor zijn drankjes.

  Woordvoerder Geert Sciot van Brussels Airlines weet niets van de incidenten. ‘We zijn als hofleverancier altijd blij als we de koninklijke familie aan boord van onze vluchten mogen begroeten,’ aldus Sciot.

  21 februari 2011 - 15:46