Prins Laurent zorgde voor problemen tijdens vlucht

De Belgische kranten Het Laatste Nieuws en De Morgen schrijven dat prins Laurent het afgelopen jaar meermaals voor problemen zorgde op vluchten van Brussels Airlines. Volgens medewerkers van de Belgische luchtvaartmaatschappij zou de prins hebben plaatsgenomen in de businessclass, terwijl hij voor economy had betaald. Bovendien zou hij een aantal drankjes niet hebben betaald. Het voorval deed zich voor op de vlucht naar Stockholm, in juni 2010, toen prins Laurent met zijn echtgenote prinses Claire op weg was naar het huwelijk van de Zweedse kroonprinses Victoria. 'Toen we hem duidelijk maakten dat hij had betaald voor economy, verweet de prins ons een gebrek aan beroepsernst,' vertelt een van de stewards.

De Belgische kranten Het Laatste Nieuws en De Morgen schrijven dat prins Laurent het afgelopen jaar meermaals voor problemen zorgde op vluchten van Brussels Airlines. Volgens medewerkers van de Belgische luchtvaartmaatschappij zou de prins hebben plaatsgenomen in de businessclass, terwijl hij voor economy had betaald. Bovendien zou hij een aantal drankjes niet hebben betaald. Het voorval deed zich voor op de vlucht naar Stockholm, in juni 2010, toen prins Laurent met zijn echtgenote prinses Claire op weg was naar het huwelijk van de Zweedse kroonprinses Victoria. ‘Toen we hem duidelijk maakten dat hij had betaald voor economy, verweet de prins ons een gebrek aan beroepsernst,’ vertelt een van de stewards.

Later dat jaar, in augustus 2010, keerden Laurent en Clair terug van vakantie in Italië. Ook toen reisden zij met Brussels Airlines en namen zij – wederom ten onrechte – plaats in de businessclass. Het cabinepersoneel besloot toen om de prins te laten zitten om onrust te vermijden. Ook toen weigerde de prins te betalen voor zijn drankjes.

Woordvoerder Geert Sciot van Brussels Airlines weet niets van de incidenten. ‘We zijn als hofleverancier altijd blij als we de koninklijke familie aan boord van onze vluchten mogen begroeten,’ aldus Sciot.