Prins Laurent werkt voor Libië

Prins Laurent is door de Libische autoriteiten gevraagd om een project te ontwikkelen tegen de woestijnvorming in het land. De prins zegt dat in Le Soir Magazine. De jongste zoon van koning Albert is niet op eigen beweging naar de Libische regering gegaan. 'Ik heb nooit moeite gedaan om daar te gaan werken,' zegt de prins. 'Integendeel, ze zijn mij komen halen'. De Libische autoriteiten, ook toenmalige president Kadhafi, hoorden over gelijksoortige projecten in Mauritanië en Kaapverdië. Daarom vroegen ze Laurent een project op te zetten tegen de verwoestijning in hun land, legt prins Laurent uit in het magazine.

Momenteel staat het project stil tot er een nieuwe regering is gevormd. Onderdeel van het plan voor Libië is onder andere het aanplanten van bossen in bergachtige en onvruchtbare gebieden. Duurzame landbouw moet worden opgezet, zodat nomadenvolkeren zich er permanent kunnen vestigen.

Laurent was verleden jaar nog onderdeel van grote commotie, toen hij een omstreden reis naar Congo maakte. Daarvoor vroeg hij niet om toestemming aan zijn vader – de koning – en het parlement. De prins mocht daardoor een tijd lang niet als lid van de Koninklijke Familie aanwezig zijn bij officiële evenementen. Vrijdag en zaterdag is de prins als vanouds aanwezig bij plechtige gebeurtenissen rondom de Nationale Feestdag.