×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Laurent: ‘We zijn allemaal koning’

  Broer koning Filip reageert op koningschap

  Prins Laurent: ‘We zijn allemaal koning’

  Prins Laurent heeft samen met prinses Claire en hun kinderen de landbouwbeurs van Libramont bezocht. De stichting die zijn naam draagt was voor het eerst aanwezig op de beurs, schrijft Het Laatste Nieuws.


  Nadat een journaliste hem vroeg hoe het voelt om de broer van de koning te zijn, gaf hij een wollig antwoord. ''U moet ook de zus van een grote koning zijn. Iedereen is koning. Kijk, de vader van dit jongetje is koning, dat maakt van hem dus een grote prins. Heeft u een broer? Ah, een zus. Dan is zij koningin. We hebben allemaal onze koningen en koninginnen.''

  De prins had het kennelijk naar zijn zin. Op een video van VTM is te zien dat hij op een bepaald moment twee microfoons uit de handen van de journalisten nam en zelf het interview overnam.

  30 juli 2013 - 10:40