×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Laurent opnieuw in gevarenzone

  Zet jongste koningszoon toelage op het spel?

  De Belgische prins Laurent heeft volgens diverse Belgische media opnieuw contact gehad met buitenlandse diplomaten. Sinds enige tijd is hem dit verboden te doen zonder medeweten van het paleis en de regering. In 2011 maakte de prins een omstreden reis naar Congo, waarbij het doel onbekend was en onbekend was wie de reis betaald had. De prins moest voortaan zijn afspraken voorleggen aan de regering en de koning, anders zou hij zijn jaarlijkse toelage kwijtraken. Nu heeft hij naar verluidt buiten medeweten van de regering contact gehad met Angolese diplomaten in Brussel. Volgens berichten was het land geïnteresseerd in milieuprojecten van de prins, die mogelijk in Angola konden worden opgezet.


  De Belgische prins Laurent heeft volgens diverse Belgische media opnieuw contact gehad met buitenlandse diplomaten. Sinds enige tijd is hem dit verboden te doen zonder medeweten van het paleis en de regering. In 2011 maakte de prins een omstreden reis naar Congo, waarbij het doel onbekend was en onbekend was wie de reis betaald had. De prins moest voortaan zijn afspraken voorleggen aan de regering en de koning, anders zou hij zijn jaarlijkse toelage kwijtraken.
  Nu heeft hij naar verluidt buiten medeweten van de regering contact gehad met Angolese diplomaten in Brussel. Volgens berichten was het land geïnteresseerd in milieuprojecten van de prins, die mogelijk in Angola konden worden opgezet.

  De advocaten van de prins laten weten dat er geen overeenkomst is gesloten rondom het project voor hernieuwbare energie. Volgens de advocaten respecteert de verbintenis die hij met de regering is aangegaan. De advocaten geven aan dat het tijdens een conferentie in Rio de Janeiro is geweest, waarvan de regering op de hoogte was. Daarna hebben een aantal mensen contact met de prins opgenomen, maar is niets concreets voorgesteld of besproken. Premier Di Rupo gaf echter aan dat er geen enkele reis was voorgelegd aan zijn departement.

  18 januari 2013 - 11:13