Prins Laurent opnieuw in gevarenzone

De Belgische prins Laurent heeft volgens diverse Belgische media opnieuw contact gehad met buitenlandse diplomaten. Sinds enige tijd is hem dit verboden te doen zonder medeweten van het paleis en de regering. In 2011 maakte de prins een omstreden reis naar Congo, waarbij het doel onbekend was en onbekend was wie de reis betaald had. De prins moest voortaan zijn afspraken voorleggen aan de regering en de koning, anders zou hij zijn jaarlijkse toelage kwijtraken. Nu heeft hij naar verluidt buiten medeweten van de regering contact gehad met Angolese diplomaten in Brussel. Volgens berichten was het land geïnteresseerd in milieuprojecten van de prins, die mogelijk in Angola konden worden opgezet.

De Belgische prins Laurent heeft volgens diverse Belgische media opnieuw contact gehad met buitenlandse diplomaten. Sinds enige tijd is hem dit verboden te doen zonder medeweten van het paleis en de regering. In 2011 maakte de prins een omstreden reis naar Congo, waarbij het doel onbekend was en onbekend was wie de reis betaald had. De prins moest voortaan zijn afspraken voorleggen aan de regering en de koning, anders zou hij zijn jaarlijkse toelage kwijtraken.
Nu heeft hij naar verluidt buiten medeweten van de regering contact gehad met Angolese diplomaten in Brussel. Volgens berichten was het land geïnteresseerd in milieuprojecten van de prins, die mogelijk in Angola konden worden opgezet.

De advocaten van de prins laten weten dat er geen overeenkomst is gesloten rondom het project voor hernieuwbare energie. Volgens de advocaten respecteert de verbintenis die hij met de regering is aangegaan. De advocaten geven aan dat het tijdens een conferentie in Rio de Janeiro is geweest, waarvan de regering op de hoogte was. Daarna hebben een aantal mensen contact met de prins opgenomen, maar is niets concreets voorgesteld of besproken. Premier Di Rupo gaf echter aan dat er geen enkele reis was voorgelegd aan zijn departement.