×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Laurent opnieuw in gevarenzone

  Zet jongste koningszoon toelage op het spel?

  De Belgische prins Laurent heeft volgens diverse Belgische media opnieuw contact gehad met buitenlandse diplomaten. Sinds enige tijd is hem dit verboden te doen zonder medeweten van het paleis en de regering. In 2011 maakte de prins een omstreden reis naar Congo, waarbij het doel onbekend was en onbekend was wie de reis betaald had. De prins moest voortaan zijn afspraken voorleggen aan de regering en de koning, anders zou hij zijn jaarlijkse toelage kwijtraken. Nu heeft hij naar verluidt buiten medeweten van de regering contact gehad met Angolese diplomaten in Brussel. Volgens berichten was het land geïnteresseerd in milieuprojecten van de prins, die mogelijk in Angola konden worden opgezet.


  De Belgische prins Laurent heeft volgens diverse Belgische media opnieuw contact gehad met buitenlandse diplomaten. Sinds enige tijd is hem dit verboden te doen zonder medeweten van het paleis en de regering. In 2011 maakte de prins een omstreden reis naar Congo, waarbij het doel onbekend was en onbekend was wie de reis betaald had. De prins moest voortaan zijn afspraken voorleggen aan de regering en de koning, anders zou hij zijn jaarlijkse toelage kwijtraken.
  Nu heeft hij naar verluidt buiten medeweten van de regering contact gehad met Angolese diplomaten in Brussel. Volgens berichten was het land geïnteresseerd in milieuprojecten van de prins, die mogelijk in Angola konden worden opgezet.

  De advocaten van de prins laten weten dat er geen overeenkomst is gesloten rondom het project voor hernieuwbare energie. Volgens de advocaten respecteert de verbintenis die hij met de regering is aangegaan. De advocaten geven aan dat het tijdens een conferentie in Rio de Janeiro is geweest, waarvan de regering op de hoogte was. Daarna hebben een aantal mensen contact met de prins opgenomen, maar is niets concreets voorgesteld of besproken. Premier Di Rupo gaf echter aan dat er geen enkele reis was voorgelegd aan zijn departement.

  18 januari 2013 - 11:13