×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Laurent ontkent wangedrag in vliegtuig

  Absoluut niet waar' reageert prins op TV

  Prins Laurent heeft gisterenavond in een nieuwsuitzending ontkend dat hij zich slecht gedraagt in het vliegtuig. Afgelopen weekend is naar buiten gekomen dat de prins tijdens vluchten van Brussels Airlines zich niet aan de regels zou houden. Zo zou hij zeker twee maal businessclass zijn gaan zitten, terwijl hij voor de goedkoopste plek had betaald. Bovendien weigerde hij af te rekenen voor zijn eten en drinken. 'Dat is absoluut niet waar,' reageert Laurent in een telefoongesprek met de Belgische commerciële zender VTM. Boven, dat men daar 'tien keer' op terugkomt, is 'niet correct' aldus de prins. Een personeelslid van de luchtvaartmaatschappij is van Laurent's ongelijk overtuigd. 'Hij kiest altijd voor goedkope b.light-tickets. Als hij aan boord komt, eist hij een plek op in businessclass. Want, redeneert hij, hij is nu eenmaal prins en het is altijd zo geweest.'


  In de tijd dat Brussels Airlines nog Sabena heette, konden de Belgische prinsen gratis reizen. Die tijd is – hoe spijtig ook voor Laurent – voorbij. Noël Vaassen, oud-raadgever van prins Laurent, weet nog hoe dat ging. ‘De mensen van Sabena waren blij en zelfs vereerd als ze hoorden dat er een prins zou meevliegen. Onmiddellijk werden plaatsen vrijgemaakt in businessclass. Het cabinepersoneel maakte een ingestudeerde buiging als de prins het toestel binnenkwam. Het ging zelfs zo ver dat de zetel achter hen, zelfs al was die geboekt door een goede Sabenaklant, werd vrijgemaakt. De prins ‘had het niet graag’ dat er iemand achter hem kwam te zitten. Hij wilde zijn rugleuning zo ver als mogelijk naar achteren kunnen klappen.’Het zijn niet de enige verhalen die er over Laurent opduiken. In een bakkerij heeft hij volgens Het Laatste Nieuws ook eens een taart afgehaald, zonder ervoor te betalen.Op steun van de premier hoeft Laurent in elk geval niet te rekenen. ‘Mocht het kloppen wat in de media is verschenen, betreur ik dit ten zeerste en wil ik er afstand van nemen,’ zegt Leterme.

  25 februari 2011 - 12:01