Placeholder

Prins Laurent gewond na ski-ongeluk

Prins Laurent van België is dinsdag gewond geraakt bij een ski-ongeluk in Lermoos. De 50-jarige zoon van koning Albert werd na het ongeval behandeld in het ziekenhuis van Innsbruck, dezelfde kliniek als waar prins Friso vorig jaar na zijn ongeluk in Lech naartoe werd gebracht. ‘Prins Laurent botste op een andere skiër en raakte daarbij lichtgewond’, meldt Pierre Legros, de advocaat van de prins. Laurent’s vrouw Claire sprak met Le Soir en liet weten dat haar man het naar omstandigheden goed maakt.

De persdienst van het paleis in België heeft bevestigd dat de prins is gevallen, maar zegt dat het meevalt en dat de prins het ziekenhuis woensdag mag verlaten. In zijn thuisland werd het nieuws groot opgepikt door de media, op basis van de Oostenrijkse krant Tiroler Tageszeitung. Die krant schreef dat Laurent zwaargewond zou zijn geraakt. De prins zou geraakt zijn in de buikstreek, maar vooralsnog niet geopereerd hoeven te worden.

Hoe het ongeval precies is gebeurd, is niet duidelijk. De prins is in Lermoos op vakantie samen met zijn vrouw Claire en hun drie kinderen.