×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Laurent gewond na ski-ongeluk

  Jongste koningszoon in Landeskrankenhaus Innsbruck

  Prins Laurent gewond na ski-ongeluk

  Prins Laurent van België is dinsdag gewond geraakt bij een ski-ongeluk in Lermoos. De 50-jarige zoon van koning Albert werd na het ongeval behandeld in het ziekenhuis van Innsbruck, dezelfde kliniek als waar prins Friso vorig jaar na zijn ongeluk in Lech naartoe werd gebracht. ‘Prins Laurent botste op een andere skiër en raakte daarbij lichtgewond’, meldt Pierre Legros, de advocaat van de prins. Laurent’s vrouw Claire sprak met Le Soir en liet weten dat haar man het naar omstandigheden goed maakt.

  De persdienst van het paleis in België heeft bevestigd dat de prins is gevallen, maar zegt dat het meevalt en dat de prins het ziekenhuis woensdag mag verlaten. In zijn thuisland werd het nieuws groot opgepikt door de media, op basis van de Oostenrijkse krant Tiroler Tageszeitung. Die krant schreef dat Laurent zwaargewond zou zijn geraakt. De prins zou geraakt zijn in de buikstreek, maar vooralsnog niet geopereerd hoeven te worden.

  Hoe het ongeval precies is gebeurd, is niet duidelijk. De prins is in Lermoos op vakantie samen met zijn vrouw Claire en hun drie kinderen.

  20 februari 2013 - 09:41