Placeholder

Prins: ‘Het is ’n eer om mijn moeder op te volgen’

Het verjaardagsfeest van koningin Beatrix in Utrecht kon niet lang stil worden gehouden. Beatrix had zelf een week geleden in Singapore al verklapt dat ze haar 'jubileum', zoals ze haar 75e verjaardag noemde, dit keer met familie, personeel en (oud)medewerkers zou vieren. Na de aankondiging van haar aftreden eerder deze week, wilde iedereen weten waar en wanneer het feest zou zijn. Het zou tenslotte de eerste keer zijn dat de koningin weer in het openbaar zou verschijnen.

Prins Constantijn en prinses Laurentien openden de rij, kort daarna gevolgd door de koningin en zoals sinds het ongeluk van prins Friso gebruikelijk, prinses Mabel. Het aanstaande koningspaar Willem-Alexander en Maxima zat in de volgende auto en in plaats van uitgebreid te poseren voor het persvak, liep de prins af op de microfoons. ''Wij zijn geroerd door de reacties op de bekendmaking van mijn moeder", aldus Willem-Alexander. ''Het is een eer mijn moeder op te volgen", voegde hij eraan toe, ''het is een eer ons land te mogen dienen." 

Dat het een bijzondere avond was, met een voorstelling van het bij de koninklijke familie populaire dansgezelschap Introdans, bleek wel uit de aanwezigheid van vrijwel de voltallige koninklijke familie, inclusief prinses Christina, de prinsen Carlos en Jaime, prinses Margarita met haar man en bijna de hele 'Apeldoornse' tak van de Oranjes. ,,We gaan er een mooie avond van maken", vertelde Willem-Alexander.